M.Fatih Tosyalı İskenderun Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

0
81

İlçe Belediyelerinin, Büyükşehir Belediyelerinin yanında görev yapmaları aslında çok zor! Çünkü çoğu hizmetler, yerel belediyelerden alınmış ve Büyükşehir belediyelerine devir edilmiş. İskenderun belediyesi bazı istisnalardan ayrı tutuluyor izlenimi bende hâkim. Her şeyden evvel doğru çalışma statüleri gözler önündeyken, olur olmaz şekilde çalışan belediyeyi zan altında bırakmak adaletsiz bir yaklaşım.

Sabah kahvaltı saatine tam zamanında gelen İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve daire müdürleri ile görevli personel basın mensupları önüne disiplinli ve iş bilir şekilde çıktılar. M. Fatih Tosyalı konuşmasında özellikle yapılan eleştirileri olgunlukla karşılarken, yapılan ve yapılacak görevleri tüm samimiyetiyle ortaya döktü. Konuşmasının sonunda İskenderun Belediye Meclis üyeleri ve basın mensuplarını kendi görev süresince yapılanları ve yapılacak olan işleri yapılan yerlerde, basın mensuplarına göstererek tam detaylı şekilde kamuoyunu bilgilendirdi.

Yerel belediyelerin görev yapmaları aslında zor gibi gözükse de, işini bilen yöneticilerin görev başında olmaları ile şehrin bekleyen tüm sorunları hızla çözüme kavuşturmak asıl olmalı. Esasında ve geçmişi yetmiş yıla dayalı Belediyeler yasasıyla, bölgeyi yönetmek çok zor. M. Fatih Tosyalı için iş bilmez demek haksızlıktır. Bugün büyük bir müessesede üst düzey yönetici olmasının ardından, yerel belediyeye başkan olmak zaten görev yapmanın yüzde ellisini başarmış demektir. Kalan yüzde elli ise tecrübesiyle kaynaşır ve sorunsuz hizmet anlayışı ortaya çıkar.

Kimse anasının karnından belediye başkanı olarak çıkmıyor. Nice belediye başkanları gördüm. Çoğu asfaltın dahi nasıl bir bileşken olduğundan bihaberdi. Asfalt deyince, İskenderun içinde bulunan cadde ve sokakları ve eskiden köy olan şimdi belediye hudutlarında mahalle olan yerleşim yerlerine yapılan yeni yol ve üzerine dökülen asfalt öyle böyle değil tonlarca. Asfaltın tonu belli, yapılan yerlerin durumu belli ve asfalta harcanan para belli iken, çoğu belediyeler bu asfaltlama işlerini ek gelir olarak görür. Art niyetli şekilde yapılan asfaltlamaların maddi tutarı bir anda uçuk şekilde karşımıza çıkar.

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ne diyor? ‘…Yaptığımız her şey ortada ve bu konuda alnımız açık ve hesaplarımızı veremeyeceğimiz konular yok…’ diyor.

Başkan Tosyalı, kahvaltı programında kendisinden emin ve vakur şekilde konuşmasını yapıyordu. İlk günlerdeki heyecanı kaybolmuş ve tam bir siyasetçi kimliğiyle, onunla hoşnut oldum. Ehliyetli Başkan, zor bir görevin zor olan yükünü taşımak zorunda kalarak, zoru başarmaya çalışıyor. Yönetim kadrolarında yetişmeyen, kendine meslek olarak idareciliği yakıştırmayan seçilenler, göreve başlar başlamaz, koskoca bir şehrin geleceğiyle oynadıkları gibi tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını da gasp ederler.

Feyezan kanalı için de kesin konuştu Sayın Tosyalı! ‘Bu projenin artık sonuna geldik. Önümüzdeki günlerde ihale aşamasına gelinecek ve şehrimizin kanayan yarası feyezan kanalı şehrimize yakışır şekilde olacak’ demesi onun bu işi çok sıkı şekilde takip ettiğinin aşikâr göstergesi. Yerel bir belediyenin yeni stadyum yapmaya kalkışması, her mahalleye spor tesislerini kondurması, geleceğimizi ilgilendiren kütüphane yapımı, olimpik yüzme havuzları, çocuk oyun sahaları, muhtarlık yönetim binaları, sahilde halka açık aperatif lokantalar, Kanatlı Caddesi ve bazı çarşı içi merkez yerlerinin yurt dışında bulunan şehirler gibi ışık oyunlarıyla albeni kazandırılması, millet parkı içinde bulunan kahvaltı salonları, ziraat bahçesi, İskenderun Balıkçı Barınağının geleceğinin yeni şekilde tasarlanması, yeni devlet hastanesi projesi ve daha bir çok vatandaşların lehine olan çalışmalar takdire şayan.

Şehrimiz geneline yapılanları gören ve duyan bazı kalemşor dediğimiz çaresiz kalemler, arada sırada yazdıkları tekdüze haber ve yorumlarla suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Bunca yapılanları devlet yapıyor, Tosyalı yapmıyor denmesi bence çok manidar. Tosyalı, bugün devlet ve hükümetle iyi ilişkilerde olan bir kişi! Çoğu belediye başkanı hükümete ters düştüğünden dolayı vatandaşlarına gerekli yatırımları yapamıyor. Özellikle Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun’un geleceğini Tosyalı ile çok kalıcı şekilde tasarlıyorlar. Yatırımlar konusunda bir dosyayı ilgili bakanlara sunduklarında, Ankara’dan elleri boş dönmüyor.

Önemli olan memlekete yapılmak istenenlerin yapılması! Hangi yatırımları devletin haberi olmadan yapabilirsiniz. Duru suyu bulandırmak yerine yapılanları takdir etmek bizlerin olduğu kadar vatandaşlarda yapılacak ve yapılmak istenenden memnun. Bazen araştırılmadan ve konunun ne olduğunu bilmeden yazılan yazıların gerçekliğini, İskenderun Belediyesi üst düzey görevlilerinden ne olduğunu ne olmadığını öğrenmeden, çamur at izi kalsın gibi nidalarla idareye sıkıntı vermeye kalkışmak istenmesini kınıyorum. Oturun oturduğunuz yerde ve yapılanlara destek olun köstek olmayın. Bu gibi art niyetli kişiler, kendi gazetelerinde ve sosyal mecra derinliklerinde kayboluyorlar. Yazdıklarıyla gündem konusu olduklarını söyleseler de onların samimiyetlerine pek inanmıyorum…

Son yasalarla birazda olsa nefes alan yerel idarelerin “her türlü” faaliyetlerde bulunması, şehir içi trafik düzenlemeleri, şehir içerisinden geçen yolların belediyelere bırakılması, imar yasaların düzenlenmesi, güvenlik, çöp toplanmasının özelleştirilmesi gibi değişik yasalarla gündem belirlenmiş. Bu yüzden seçilenler kanun yapıcıların koydukları kararlara uymak zorundadır. Zabıtaların özel kolluk güçleri ile iş birliğinde bulunması, kültür varlıklarını koruma kurulları, yerel vergi uygulamaları konularıyla ve burada daha sayamayacağım birçok düzenlemeler, belediyelerin yetkilerini eskiye nazaran birazda olsa dengeye koymuştur.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın samimiyetle ve heyecanla yapmış olduğu görev akışını beğendim ve kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here