‘Küresel İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi’ Konulu Konferans Verildi

0
95

bld-küresel iklim1İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından düzenlenen, Küresel İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi konulu konferans gerçekleştirildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan konferansa, konuşmacı olarak Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu katıldı.

Yaptığı konuşmasında, bilim adamlarının küresel iklim değişikliğine karşı uyardığını, İskenderun’da buna karşı önlemler alındığını belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Önümüzde dünyanın en büyük sorunu küresel iklim değişikliğidir. İnşallah farkına varacağız. Bir yıl kadar önce Noam Chomsky, ‘insanlık çıldırmış’ diyordu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bir demecinde  ‘Artık dünyada kitle imha silahı küresel iklim değişikliğidir’ demişti. Bütün bu söylemler durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır” dedi.

bld-küresel iklim2

Konferansta konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Afet Yönetim Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu; “Dünyanın üzerinde ince zar gibi hava tabakası var. Çok aşırı bir şekilde kirletmiş bulunmaktayız. Bu tarıma, yaban hayatı, tarıma, ormanlara, su kaynaklarına zarar veriyor” diye konuştu. Sera gazının ikinci güneş kaynağımız olduğunu belirten Kadıoğlu, sera gazını arttırmayacaklarını da söyledi.

Küresel ısınmanın nedenlerini anlatan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, kanarya, kırlangıç gibi küçük kuşlarda kitlesel yok oluş olduğunu, geriye çöp kuşları diye nitelendirilen karga ve martıların kalacağını ifade etti.

Öğretim Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı konferansta konuşan İskenderun Belediyesi AKOM Birimi Jeoloji Mühendisi Selim Köşkeroğlu, konferansın toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here