“Kumpas Kurduğu İddia Edilen Yapılanma Tespit Edilmeli”

0
55

refik eryılmaz20Milletvekili Refik Eryılmaz, Ergenekon Tahliyelerini Değerlendirdi

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, yazılı bir açıklama ile son günlerde kamuoyunu meşgul eden ‘Ergenekon Tahliyelerini’ değerlendirdi. Eryılmaz; “Balyoz, Poyrazköy ve Ergenekon davaları, karanlık güçlerin, Cumhuriyet düşmanlarının başlattığı siyasi davalardır ve bu davaların amacı Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratarak, bölücü, yıkıcı, milleti birbirine düşürücü gizli emeller taşıdığı kamuoyunca bilinmektedir” dedi.

Açıklamalarında kumpas kurduğu iddia edilen yapılanmanın tespit edilerek bu kumpası kuranlardan mutlaka hesap sorulmasının beklendiğini de vurgulayan Eryılmaz, açıklamasında aynen şu ifadeleri kullandı;

Bu Dava Bir Hukuk Davası Değildi…

“Hükümetin orduya kumpas kuruldu açıklaması; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy ve Casusluk Davalarının çöküşünün resmi ilanı olmuştur. Bu davaların mahiyeti Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından kaleme alınan yazıda “kumpas” olarak nitelendirilmiş, tarihi bir ikrar olarak basın kaynaklarında da yer almıştır.

Bu siyasi davaların temeli sahte belgeler, deliller ve sahte dijital verilere dayandırılmış, neticede karanlık güçlerin ve Cumhuriyet düşmanlarının kurduğu kumpas olarak nitelendirilen hain tuzak, yapılan savunmalarla, teknik incelemelerle, bilirkişi raporlarıyla, belgelerle ortaya konmuştur. Tayyip Erdoğan ‘Ben bu davaların SAVCISIYIM’ diyerek bu davaların bir hukuk davası olmadığını aksine siyasi davalar olduğunu açıkça itiraf etmiştir.

Bazıları Sevindirdi, Bazıları Vicdan Sızlattı!

Bu davalar neticesinde vatanseverler yıllarca cezaevinde tutuklu kalmış ve bu durum halkımızın vicdanında derin yaralar açmıştır. Biz daha öncede bu davaların siyasi davalar olduğunu ifade etmiştik. Ergenekon tahliyeleri bizi sevindirmiştir tahliyelerin bir kısmı son derece memnuniyet verici iken bir kısmı da vicdanları sızlatmıştır. Siyasi bir düşünceyle hazırlanan 5 yıl düzenlemesini getiren yasa yapılırken suç unsurlarının ayrıştırılmaması mağdurların silahlı katillerle aynı kefeye konması elbette kabul edilebilir bir şey değildir.

Kumpas olarak nitelendirilen hukuki zeminden yoksun siyasi nitelikteki davalar neticesinde hala cezaevlerinde yüzlerce vatansever tutuklu bulunmaktadır. Bu yapılanmanın mağdur ettiği, hak kaybına uğrattığı mağduriyetlerin önlenmesini acil bir şekilde bekliyoruz. Ergenekon tahliyeleri gibi diğer siyasi davaların da mağdur ettiği yurtseverlerin tahliyelerini bekliyor, kumpas kurduğu iddia edilen yapılanmanın tespit edilerek bu kumpası kuranlardan mutlaka hesap sorulmasını bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here