Kosova Bakanından Kaymakam Özyiğit’e Ziyaret

0
96

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi’nin kardeş şubesi olan Kosova Kızılhaç Prizren Şubesi yetkililerince İskenderun şubesinde gerçekleştirecekleri çalışma vesilesi ile kentimize gelen Kosova Kamu Yönetim Bakanı ve Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar, İlçemiz Kaymakamı Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Kosova’dan gelen heyet, Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyeleri ve İskenderun Şubesi Başkanı Ümit Günay da eşlik etti.

Makamda konuğu ile bir süre sohbet eden Kaymakam Özyiğit, Kosova Kamu Yönetim Bakanı ve Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar ile beraberindeki heyeti İskenderun’da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kosova’nın Türkiye için önem arz ettiğini dile getiren Kaymakam Özyiğit; “Ülkeler arası siyasî ve ticarî dostluğun yanı sıra çok derin kültürel ve tarihi bağlarımız vardır. Bizler gerek ülkemizde gerekse bölgemizde barışın, huzurun ve kardeşliğin tesisi için gayret sarf ediyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesini ve halka halka yayılmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar ise kabulünden ve misafirperverliğinden dolayı Kaymakam Özyiğit’e teşekkürlerini ileterek, İskenderun’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaymakam Özyiğit, İskenderun’u simgeleyen güvercin işlemeli fincan takımını Bakan Mahir Yağcılar’a ziyaretin anısına hediye olarak takdim ederken, Bakan Mahir Yağcılar da Kosova’nın İpek Şehrini simgeleyen dekoratif işlemeli tabak hediye etti.

Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin sonunda Kaymakam Özyiğit ve konukları günün anısına fotoğraf çekildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here