23 Nisan Şenlikleri Bu Yıl da Okullarda Yapılacak

0
525

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi. 23 Nisan 2017 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek çelenk sunma töreninin ardından okullar kendi bünyelerinde şenlik programları düzenleyecek.

Çelen sunma töreni İlçe Milli Eğiti Müdürlüğü çelenginin Ata’nın manevi huzuruna sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi eşliğinde İstiklal Marşımız okunacak. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul burada günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak. Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erecek. Her yıl gerçekleştirilen resmi tören geçidi ve sahildeki şenlikler bu yıl gerçekleştirilmeyecek. Her okul kendi bünyesinde velilerin katılımıyla şenlik düzenleyecek.

23 Nisan 2017 Pazar günü ayrıca 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında Deniz üs Komutanlığı Askeri Limanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı modern savaş gemileri halkın ziyaretine açılacak.

“Çocuklarımıza Sahip Çıkmak, Geleceğimize Sahip Çıkmaktır”

İskenderun Kaymakam Hasan Özyiğit de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini gösterdiğini kaydeden Kaymakam Özyiğit; “Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde  dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının ve aziz milletimizin “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here