Koskoca Körfezde Bir İskenderun Limanı mı Var? Pis Koku ve Sineklerle Yaşamaktan Bıktık Usandık!

0
334

Angus mudur nedir, bunlardan dolayı memleket olarak ikrah getirdik. Anlayın ki bu memlekette herkes vurdumduymaz!

Yaklaşık bir buçuk aydır çoğu gazetelerde, sosyal medyada veryansın ediliyor. Anlayan kim? Çarelere merhem olacak kim? Yukarıları seçim telaşı sarmış. Mecliste gurubu bulunan, bulunmayan her siyasi mecraların tek odaklandıkları şey şu 24 Haziran’da yapılacak olan seçim. Yediğimiz içtiğimiz seçime kadar bu! Millet sıkıntıdaymış. Millet pis kokulardan bunalmışmış kime ne?

Hadi orası öyle peki halen görev başında olan görevliler ne yapıyor? İskenderun Deniz Ticaret Odası yeni seçimi kazandı kazanmasına da hala tozpembe bulutlar üzerinde geziniyorlar. Bir türlü gerçek anlamda memleket için daha kolları sıvamadılar. Hadi onlar yeni seçim kazandı. Bir gün İskenderun’un bu sıkıntılı anlarını gören olur da çareler üzerine kafayı yorarlar.

Ya İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına ne demeli? Gerçi onlarda yeni seçim kazandı hala misafir kabul etmedeler veya iadeyi ziyaretlerle meşguller. Devletimize yol gösterecek sivil toplum örgütleri ne alemde, onlar da galiba seçim telaşındalar.

Kardeşim burası bizim memleketimiz. Can aldığımız tek yerimiz. Mübarek Ramazan ayında sabahın erken saatinden gecenin geç saatine kadar bu vatandaşlar, mide bulandıran bu kokuyu çekmek zorunda mı? Akşam sahilde yürüyemezsiniz. Sabah işyerinize giderken ağzınızı burnunuzu kapatarak gidersiniz. Yazık şu memlekete yazık! İnsanlarımızın perişan olduğu güzelim İskenderun’a bunca eziyetlerin çektirilmesi sizce doğru mu?

Yeri geldiğinde “Limanlar Kenti İskenderun” diye böbürleniyoruz! Yeri geldiğinde İskenderun denizi ve ürünleri diye kaskatı kesiliyoruz! Yeri geldiğinde İskenderun Turizm Kenti diye ahkam kesiyoruz. Yumurtalık’tan Samandağ’a kadar onlarca limana sahip İskenderun Körfezinde tek liman İskenderun Limanı mı var! Başka illerde kabul edilmeyen bu ”angus” denen hayvanları neden yalınız İskenderun Limanında indirme yapılıyor.

İlgili resim

İskenderun körfezine bu hayvanları indireceğiz belli oldu, çünkü sizlere karşı koyacak hiç kuvvet yok. Başımız kıldan ince ne derseniz biz onu yaparız. İskenderun her haliyle sahipsiz! Gazeteciler? Onları bir çatı altında toplayanlar nerede diyeceğim ama olmuyor! Geçtiğimiz gün bir gazeteci arkadaşımın yazdığı bir yazı beni ve kamuoyunu şaşırttı.

 

İşin tuhaf tarafı gemide telef olan hayvanlar denize atılıyor. Balıkçılık yapan esnaflarımızın ağlarına takılan leşler ayrı bir bela. Arkadaşlar bu memleket bizim hepimizin. Hangi siyasi partide olursak olalım, burası bizim gerçek yaşam alanımız. Hiç kimsenin biz vatandaşları rahatsız etmeye hakkı ve hukuku yok. Beğenmediğimiz doğa kirliliği ile karşı karşıyayız. Nefes alacak mecalimiz kalmadı. Bir tarafta bizleri rahatsız eden sivrisinek ve karasineklerle başımız beladayken, üstüne üstlük bu angus belası başımıza tam bela oldu.

Çöp biriktirme konteynır kutuları ilaçlanmıyor. Bir zamanlar göstermelik ilaçlanmalar yapılıyordu nede seviniyorduk. Yıkama araçları dahi alınmıştı. Beyaz köpüklerle yıkanıyor ve daha sonra ilaçlanıyordu. Amma da övünülüyordu ha!! Şimdilerde apartmanların önünde veya okul önlerinde bulunan konteynırlar tamamen at sineği üretim merkezleri durumunda. Bağırıyoruz, bağırırken sesimizin çıkmadığını üzülerek gözlemliyoruz! Yeter derken devamı geliyor. Sahipsiz bir şehirden bir daha bağırıyorum. Avazım çıktığı kadar bağırıyorum!!

Bunca eziyetleri hak etmiyoruz. Oturduğunuz makamlardan çıkın ve etrafı görün. Halka sorun bakalım nasılsınız diye? Ziyaretler artık son bulmalı. Sosyal medya Ramazan yemekleri reklâmlarıyla doldu. Oruç tutan da tutmayan da bu reklâmların bir parçası…

Angus işi bu memlekete yakışmıyor! Sineklerle yaşamak işkencesi son bulmalı! Sivil toplum örgütlerini bir vatandaş olarak göreve davet ediyorum. Acaba bu asli görevi hakkıyla yerine getire bilir misiniz? Yoksa hala bağırarak sessiz seslerimizi duyurmaya mı çalışacağız!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here