“Av Yasağı Balıkçılıkla İlgilenenlerin Faydasınadır!”

0
81

Balık sezonunun açılmasının ardından yaşanan hareketliliğin balıkçı esnafını heyecanlandırdığını söyleyen Balıkçı Esnafı Fahri Haduroğlu, av yasağı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu:

Av yasağının sona ermesi ile balık sezonunun başlaması, İskenderun’daki balıkçı esnafını az da olsa sevindirdi. Her ne kadar İskenderun ekonomisi çok canlı olmasa da balıkçılar barınağında sezonun açılması ile bir hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Bu hareketliliğin balıkçı esnafını heyecanlandırdığını söyleyen Balıkçı Esnafı Fahri Haduroğlu, av yasağı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunarak av yasağının 5-6 aya kadar çıkarılması gerektiğini savundu. Balıkçı Haduroğlu; “Türkiye Cumhuriyeti yönetimine, av yasağı ile ilgili verdiği kararlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu uygulamaların balıkçı esnafına faydalı olduğuna da inanıyorum” dedi.

Av yasağının sona ermesi ile denize açılan balıkçıların yüzü azda olsa gülüyor. Konu ilke ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Balıkçı Esnafından Fahri Haduroğlu, balıkçıların ve sezonun son durumunu ile av yasağı hakkındaki görüşlerini anlattı.

Uzun yıllardır balıkçılık yaptığını söyleyen Balıkçı Haduroğlu; “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki av yasağı ve yeni çıkan yasaklar, balıkçılık ile ilgilenenlerin faydasınadır. Bu yasaklar berberinde bilinçli avcılığı da getirecektir. Bazı balıkçılarımız, günümüzde halen hırsları ile hareket edip daha fazla kazanmak adına bilinçsiz bir şekilde avlanmaktadırlar. Oysaki yavru balıkların larvadan sonra bir büyüme evreleri var. Sen bunları kazırsan, kökten heder edersen gelecek nesillere bir şey bırakmazsın!

Bütün insanların çabası kazanmak ama sen kazancını mahvedersen, yani bindiğin dalı kendi elinle kesersen, kendine de gelecek nesillere de bir fayda sağlayamazsın! Daha fazla kazanmak adına yapılan bu girişimler, hırstan kaynaklan tutkulardır. Tutkular güzeldir ama içine hırs bindiği anda bu zarar verir ve sonu daima hüsran olur. Kazanacağın akarı yok edersen, sonra karara kara oturur ‘ben ne yaptım’ diye düşünürsün!

İşte bu yüzden devletin uyguladığı yasağa ve diğer son kararlara karşı değilim, aksine onlarla hem fikirim. Keşke bu av yasaklarının süresi 5-6 ay olsa. Bu süre zarfından Türkiye’de satıp kazanacağımız, ihraç edeceğimiz balık mı yok? Bırakın balık denizde büyüsün! Türkiye Cumhuriyeti yönetimine av yasağı ile ilgili verdiği kararlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu uygulamaların balıkçı esnafına faydalı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here