Komutan Serbest Dedi Kilise Yalanladı

0
117

patrik kaçırıldı2Önceki gün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki bölgede kaçırılan iki metropolitin serbest bırakıldığı iddialarını kilise doğrulamadı.

Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ve Rum Ortodoks Metropoliti Bolos Yazıcı’nın kaçırılmasının ardından ordu yetkililerinden açıklama geldi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Fatih Hassun, kaçırılan metropolitlerin serbest bırakıldığını açıkladı. Hassun, metropolitlerin bir kilisede olduğunu da söyledi.

İskenderun ve Antakya’daki Ortodoks Kiliseleri ise metropolitlerin serbest bırakıldığı yönündeki bilgiyi doğrulamadı. Olayı, Şam’daki Antakya Patrikhanesi’nden takip eden Hatay’daki Hıristiyan cemaati, metropolitlerin serbest bırakıldığı bilgisini almadıklarını belirtti. Antakya’da kilise adına açıklama yapan Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, iki metropolitin sınırı geçtikten sonra buluştuğunu anlattı “Metropolitlerin serbest bırakıldığı haberleri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Akıbetlerini Bilmiyoruz!

Metropolit Yazıcı’nın yılda 3-4 kez Hatay’a geldiğini belirten İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım da metropolitlerin akibetlerini bilmediklerini söyledi. Yıldırım; “Pazar günü kilisemizdeki ayine katıldı. Kilisemizde yapılan ayinde de dünya barışı, huzuru için birlikte dualar ettik. Bulunmaları için dua ediyoruz. Suriye’ye giderken Suriye Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile kaçırıldığını duyduk. Şam’daki Ortodoks Patrikhanesi’nde serbest bırakıldığına dair kesin bir bilgi yok. Hatay’da bulunan temsilcilerimiz durumu Hatay Valiliğine ilettiler. Şuan akıbetleri hakkında bize ulaşan kesin bir bilgi yok. Neredeler, başlarına ne iş geldi, bilmiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here