Belen’de ‘Ulusal Egemenlik’ Şenliği

0
110

belen kutlama1CHP Belen İlçe Teşkilatının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebeti ile ilçede düzenlediği 23 Nisan Şöleninde, çocuklar kadar yetişkinler de gönüllerince eğlendiler. Eğlence sonunda daha önceden belirlenen 100’e yakın çocuğa hediyeleri de verildi.

Belen CHP tarafından ilçede bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen “23 Nisan Şöleni”, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinlikte, onlara armağan edilen bayramı, ‘bayram’ olarak kutlamak için ön saflarda çocuklar vardı. Ata’nın manevi huzuru ve Türk Bayrağı gölgesi altında halaylar çeken 7’den 70’e herkes, ulusal egemenlik ve çocuk bayramına sahip çıktı.

belen kutlama2

Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şevlada Uzun, partililer ve çok sayıda çocuğun katıldığı şölenin açılış konuşmasını yapan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, kutlamaları halkla birlikte, halkın içinde yaptıklarına dikkat çekti. Yüksel; “Bugün ilçemizde olduğu gibi ülkemizde kutlanan bu büyük bayramı halktan koparmak istiyorlar. Bu uygulamalarla, çocuklardaki milli değerleri koparmaya güçleri yetmeyecek. Bizlere Cumhuriyet’i hediye eden ecdadımızı, Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, unutmayacağız, unutturmayacağız. Değerlerini her zaman yaşatacağız. Ülkede barışı, herkes gibi biz de istiyor ve buradan yüksek sesle bir kez daha haykırıyoruz. Bayrağını ve Türkiye Cumhuriyetini seven herkesi seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Senin gücün Türk Bayrağını ve Türkiye Cumhuriyetini silmeye yetmez” diye konuştu.

belen kutlama3

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Edipoğlu’da, kurtuluş savaşından, ulusal egemenlik ve çocuk bayramına kadar gelinen noktayı özetle anlatarak; “Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Vatana ve Atatürk’e uzatılan dili ve saygısızlığı asla unutmayacak. Bunları geçmişte gören Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bu insanlar karşısında Türk Gençlerinin ne yapması gerektiğini belirtmiştir. Ülkenin tehlikeye düştüğünü gördüğünde Türk Gençliği, bayrağını eline alıp ne yapacağını iyi bilir” dedi.

belen kutlama4

Daha sonra kürsüye çıkararak bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mullaoğlu ise, bayramı yasaklayan zihniyete tepki göstererek; “Büyük Önder Atatürk, egemenliği saltanattan alıp, millete verdi. Şimdi ise milleten egemenliği alıp saltanata geri verme hayali içinde olanlar var. Bu tür boş hayaller kurmasınlar, buna müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu. Mullaoğlu, başımızın üstünde dalgalanan bu bayrakta; Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi bu ülkede yaşayan tüm insanların kanları olduğunun da altını çizdi.

belen kutlama5

Etkinlikte çocuklar da günün anlam ve önemini belirten şiirler okudurlar. Atatürk anıt alanında uzun bir halay oluşturan çocuklar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi ve yüzlerine Türk Bayrağı çizdirdiler.

23 Nisan Eğlencesinin sonlarına doğru CHP Belen ilçe teşkilatının daha önceden belirlediği 100’e yakın çocuğa hediyeleri de tek-tek dağıtıldı. Hediyesini alan çocukların sevinçlerine Anıt Alanını dolduran yüzlerce vatandaş ta katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here