Karasayar; “İskenderun Belediyesini Alacağız”

0
47

orhan karasayar1Gazetemiz idarehanesini ziyaret ederek kent ve ülke gündemine ilişkin sohbet eden Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kentimizde gerçekleştirecekleri hizmetler hakkında da bilgiler verdi. Suriye olayları ile çözüm ve barış sürecinin olumlu gelişmesi halinde ülkemizin önünün açık olacağının söyleyen Milletvekili Karasayar, çözüm sürecinin tahmin edilenden çok daha iyi gittiğini belirtti.

Konuşmasına kentte yapılacak yatırımlarla devam eden Vekil Karasayar; “Eski SSK Hastanesi şuanda da Devlet Hastanesi A Blok olan hastane binasını yıkıp yerine günümüz koşullarına uygun modern ve tam teşekküllü bir hastane yapısına kavuşturacağız. Yatak kapasitesini de 250’den 300’e çıkaracağız. Hastane inşaatını 2013 yatırım programına aldık.

Arsuz yolunu da sıcak asfalt ile kaplarken, peyzaj çalışması da yapılacak. Şehir elektrik şebekesinin yer altına alınması konusu, herkesin bildiği gibi yargıya takılmış durumdadır. Şuanda yargının kararını beliyoruz. Fakat beklerken de boş durmuyoruz. Bakanlıktan çıkardığımız ödenekle geçen yıl belli mahallelerde elektrik şebekesini yer altına aldırdık. Bu yılda çıkarttığımız 10 trilyonluk ödenek ile çalışmaların aksamaması adına bazı mahallelerde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Arsuz’un ilçe olması ile merak konusu olan, merkez ilçenin nerede olacağı yönündeki sorulara da yanıt veren Vekil Karasayar, şu anda merkezin Arsuz olarak görüldüğünü fakat ileri ki günlerde ilçede alınacak bir karar ile yerin değişebileceğini söyledi.

Daha İyi Hizmet İçin İskenderun Belediyesini Alacağız!

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Vekil Karasayar, “Yıllardır İskenderun’un kaderi ile oynanmış ve hizmet yapma amacı ile İskenderun’un başına gelinmemiştir. Ama bizim dönemimizde bunun önüne geçtik ve hizmet üretmeye başladık. Kentimizde şuana kadar 180 projeyi hayata geçirdik. İskenderun’a daha iyi hizmetlerin gelmesi içinde tek formül İskenderun belediyesini almaktır. Bunu da yapacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here