Kısa-Kısa Haberler…

0
54

gündem kısa2Mısır’daki İç Karışıklık Ro-Ro Seferlerini de Vurdu

Mısır’daki askeri darbeden, bu ülkeyle ticari ilişkiler içerinde olan Türk firmaları da olumsuz etkileniyor. Hatay Cilvegözü sınırının ticari ilişkilere kapanmasından sonra İskenderun Limanı’ndan Mısır ve Ortadoğu ülkelerine deniz yolu ile ro ro seferleri başlatılmıştı. Yaşanan iç karışıklıktan dolayı İskenderun Limanı’ndan yapılan ro ro seferleri durdu. İskenderun Limanı’ndan düzenli olarak Mısır’a tır taşıyan acentelerin yetkilileri, Mısır ordusu ile yapılan görüşmelerde, Mısır ordusunun 18 Temmuz’a kadar seferleri durdurduğunu bildirdiler. Acenteler de Mısır’daki ordu yönetiminin verdiği karara uyarak, 18 Temmuz’a kadar Mısır İskenderun arasında yapılan ro ro seferlerini durdurdu.

Prime Mall Ramazan’da da Ziyaretçilerini Bekliyor

İskenderun’un Prime Mall Alışveriş Merkezi, ziyaretçilerine geleneksel ramazan etkinliklerinin yer aldığı bir program hazırlıyor. Prime Mall İskenderun AVM 9 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri arasında hafta içi ve hafta sonu her gün için birbirinden keyifli etkinlik ve gösteriler ile unutulmaz bir “Ramazan Ayı” yaşatacak. Ramazan ayı etkinliklerinde Hacivat-Karagöz, Aşuk ile Maşuk, Hasreddin Hoca, Manidar ile Fermancı, İbiş ile Pişekâr, Orta oyunu gösterileri, Ney ve fasıl dinletileri yer alacak.

Ortodoks Din Adamlarından Müftü Vekiline Ziyaret

Daha önce İskenderun İlçe Müftüsü olarak görev yapan, yakın tarihte Hatay İl Müftü Vekilliği görevine getirilen Hamdi Kavillioğlu’na, Ortodoks din adamları tarafından hoş geldin ziyareti düzenlendi. Hıristiyan din adamları Dimitri Doğum ile Jan Delluller, Ramazan ayını kutlayıp iyi niyetlerini bildirdikten sonra Müftü Kavillioğlu’na görevinde başarılar dilediler. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da nezaket ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti. Müftü Kavillioğlu, Hatay‘da sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının daha da gelişmesi ve artması için her dinin önderi durumunda olan kişilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here