Hatay, Standardı Yüksek 9 Tesis Kazanacak!

0
60

tarımsal kalkınma2TKDK Hibe Destek Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü hibe destek programı kapsamında sözleşmeleri imzalanan projelerin yatırımları devam ediyor. İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, sözleşme imzalanmasının ardından yatırımları devam eden projeler ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Özgürsoy açıklamasında, proje sahipleri ile yaptıkları görüşmeler ve yapılan incelemeler sonucunda yatırımların sorunsuz devam ettiğini gördüklerini belirtti. Özgürsoy, Hatay’ın tarım ve hayvancılık sektörünü AB standartlarına yükseltmek amacı ile yapılan desteklemelerde, bugüne kadar sonuçlandırılan çağrı dönemlerinde yatırımlarını gerçekleştiren proje sahiplerinin ödemelerini aldıklarını, yatırımları devam eden proje ödemelerinin yapılmasına ise devam edildiğini söyledi.

Bu çerçevede yatırım ve inşa çalışmaları devam eden projelerinin bitmesi ile ilimize, standartları son derece yüksek 9 tesisi daha kazandırılacağını vurgulayan Özgürsoy, işletmelerin faaliyete geçmesi ile başta çevre olmak üzere hijyen, gıda güvenliği, halk sağlığı, gibi konularda AB standartlarına bir adım daha yaklaşılacağının da altını çizdi. Yatırımı devam eden projelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 7 milyon Türk Lirası olduğunu vurgulayan Özgürsoy, yatırımların gerçekleşmesi ile birlikte hibe ödemelerinin de tamamlanacağını belirtti.

Projelerin diğer potansiyel faydalanıcılara örnek teşkil ettiğini, yatırım yapacak olan her girişimciye kapılarının açık olduğunu da sözlerine ekleyen Özgürsoy; “Bu çerçevede elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yatırımcılar projelerini hazırlarken ve uygulama döneminde mutlaka kurumla iletişim halinde olmalılar. Çok yakında yeni proje çağrısına çıkılacak. Süt İşleme Tesislerinden Soğuk Hava Depolarına, Meyve Sebze İşleme Tesislerinden Kırsal Turizm Yatırımlarına, Tavukçuluk, Besi ve Süt Ahırlarından Traktör desteğine kadar birçok konuda projeler hazırlandı. Kurum ile iletişim kuran tüm yatırımcılara teknik destek verildi. Eylül ayı sonuna kadar söz konusu projeler kabul edilecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here