KESK Üyeleri Berkin İçin Yürüdü

0
74

eğitim-sen açıklama18“Zulüm, Yolsuzluğa ve Karanlığa Boyun Eğmeyeceğiz”

Geçtiğimiz hafta sonu sokağa dökülen KESK İskenderun Şubeler Platformu üyeleri, sloganlar eşliğinde üstgeçitten, Boyacılar Parkına kadar yürüdüler. Hiçbir taşkınlığa mahal verilmeden gerçekleştirilen yürüyüş sonunda Platform Adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Her zaman kamu emekçilerine karşı sorumluluğunun gereğini yerine getiren KESK tüm baskılara rağmen mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

Türkiye’nin bizzat siyasi iktidar tarafından yangın yerine çevrilmiş durumda olduğunu söyleyen Platform Sözcüsü Mustafa Ünsal; “Gezi direnişi sürecinde eşitlik, özgürlük, barış ve adalet taleplerini hep birlikte sahiplenen halkın mücadelesinden rahatsız olan AKP’nin uyguladığı faşizan politikalar sonucunda kaybettiğimiz canları Berkin’in şahsında bir kez daha anıyoruz. AKP tarafından yapılan tüm provokasyonlara rağmen halkın bir arada kardeşçe yaşamasına yönelik yıllardır sürdürdüğümüz yaklaşımımızı devam ettireceğimizin bilinmesini, yüreği eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve demokrasiden yana atan herkesin bu yaklaşımla hareket etmesinin gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz” diye konuştu

Yolsuzluk iddialarına da değinen Ünsal, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek; “Siyasi iktidar temsilcilerinin babalı oğullu, cümbür cemaat boğazlarına kadar yolsuzlukların içine battığı, yolsuzluğun, talanın ve yağmanın bir virüs gibi hem iktidarı hem de mevcut sistemi içten içe kemirdiği bir dönemde halkın, emekçilerin giderek yoksullaşması, zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul hale gelmiş olması tesadüf değildir. Boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidarın, onun yağma ve talana dayanan ekonomik politikalarının ‘daima millet, daima hizmet’ yalanı ve din sömürüsü ile sürdürülebilmesi mümkün değildir. Her zaman kamu emekçilerine karşı sorumluluğunun gereğini yerine getiren KESK tüm baskılara rağmen mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

eğitim-sen açıklama19

Çünkü biz lafa değil, icraata bakarız. Kamu emekçilerini, emeklilerini AKP-yandaş konfederasyon mutabakatıyla sefalete itenlerin icraatları ortadadır. Onlar çalarken bizim yoksullaşmamız, onların çocukları çalarken bizim çocuklarımızın ölmesi üzerine kurulu bu düzene karşı emek ve demokrasi mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Zulüm, yolsuzluğa ve karanlığa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here