Sağlık Emekçileri Sendikası Üyeleri Tıp Bayramında İş Bıraktı…

0
210

ses eylem3“Sağlık Hizmetini, Kendi Haklarımızı da Alarak Vermek İstiyoruz”

14 Mart Tıp bayramında, Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve geçtiğimiz hafta içerisinde verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybeden Berkin Elvan için 1 günlük iş bırakma eylemi yapan SES İskenderun Temsilcilik üyeleri, hastane önünde basın açıklaması yaptılar. SES Yönetim Kurulu adına konuşan Adil Demir; “Ayrımsız herkese hak ettiği sağlık hizmetini, kendi haklarımızı da alarak vermek istiyoruz” dedi.

Grevde SES İskenderun Temsilcilik Yönetim Kurulu Adına konuşan Adil Demir; “Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk, rüşvet, her yerde çürüme kokusu. Polisin, kafasından vurarak öldürdüğü 14 yaşında bir çocuğumuzun acısı sardı yüreğimizi. Yasını tutmak, gönlünce ağlamak isteyen insanlara dahi izin verilmiyor. Bir çocuğun yasının tutulmasına dahi izin vermemek, insanlığın bittiği yerdir. Onu hayatta tutamadık, içimiz sızlıyor” diye konuştu.

ses eylem4

Türkiye İyice Kutuplaştırıldı

Türkiye’nin artık insanların iyice kutuplaştığı, ‘Birilerinin acısıyla diğerlerinin alay ettiği’ bir yer olduğunu savunan Demir; “Ustalık dönemini yaşayan iktidarın ülkemizi getirdiği yer burasıdır. Bugün tıp bayramıymış, öyle mi? Tıp mı bıraktınız, sağlık mı bıraktınız? Hangi derdimizden söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup, eriyip giderken ağız diş sağlığından nasıl söz edebilir ki? Yıllardır anlatmaya çalışıyoruz, sağlık her insan için doğuştan gelen haktır. Mesleğimizi özgürce yerine getirmek, ayrımsız herkese hak ettiği sağlık hizmetini, kendi haklarımızı da alarak vermek istiyoruz.

Geçen 14 Mart’ta yeniydi Sağlık Bakanı Mehmet Müessinoğlu, umutluyduk, taleplerimizi anlatmaya çalışmıştık. Şimdi artık yeni değil. Sağlık çalışanlarının kendisinden bir ümidi kalmamıştır. Hekimlere, tabip odalarına mesleklerinin gereğini yerine getirenlere soruşturmalar açmış, sağlık çalışanlarını hapse atacak yasalar çıkarmıştır. Güvenilirliği ve inandırıcılığı kalmayan sağlık bakanı bu eylemi ‘Yasadışı’ ilan etmiş, ‘Halkın sağlık hakkını engelliyorlar’ diye buyurmuş. Bununla halkı yanıltıyor, çalışanları tehdit ediyor ve bizleri hedef gösteriyor.

Sağlık çalışanları bu ülkenin hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmıştır, mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here