Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
48

Dilencilere Yönelik Operasyonlar Sürüyor

İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri şehir genelinde özellikle cami önü ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda, şehir genelinde sokak ve caddelerde kaldırımların üzerinde, evleri ve iş yerlerini tek-tek dolaşarak dilencilik yapanlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlar ve esnaflar ise dilencilere yönelik çalışma nedeniyle İskenderun Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü  ekiplerine teşekkür etti. Vatandaşları, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,24 saat boyunca 444 1 1939 numaralı telefonu arayarak, bu konuda şikâyet ve ihbarlarını iletmelerini, yapılacak olan ihbarların zabıta müdürlüğü  ekiplerince ivedi şekilde yerinde değerlendirilerek, gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

İskenderun’da Yayla Yolları Yenileniyor

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mahalleye dönüşen belde ve köylerde yol açma, genişletme ve stabilize çalışmaları yapıyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bekbele Bitişik bölgesinde çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaşlarımızın yaz aylarında büyük bir yoğunlukla kullandığı yayla yollarında bakım, onarım düzenleme ve yenileme çalışmaları sürüyor. Yayla döneminde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için yollarda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz” dedi. Kentin her bölgesinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Bu çalışmalar ile yollar ulaşım anlamında daha sağlıklı ve düzenli bir hale getiriliyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Tüm çalışmalarımız halkımız için.  İlçemiz merkezimizden köy ve yaylalarına kadar bütün vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilecek için çalışmalarımız sürecektir” diye konuştu.

İskenderun’da Dere Islahı Çalışmaları Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), açık yağmursuyu kanallarının ve yağmursuyu deşarjı sağlayan derelerin ıslah yapılarak oluşan su birikintilerinin önlendiğini duyurdu. Yağmur sorunları ile mücadele kapsamında projelerine devam eden Genel Müdürlük, balçık ve katı atıklar ile tıkanan dereleri tespit ederek temizleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yağmur yağışlarının ardından oluşan su birikintilerinin deşarjını sağlamak için yağmursuyu ızgaraları ve yağmursuyu kanal temizliğinin yanı sıra derelerde ıslah yapıldığını belirten HATSU, İskenderun ilçesine bağlı Meydan Mahallesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yağmursularının deşarj olduğu derede ıslah yapıldığını ve daha kolay bir şekilde denize deşarj sağlandığını aktardı.

Belen’de Hayırsever İşadamlarına Teşekkür Plaketi

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen’de ikamet eden Lise ve Yükseköğrenim talebelerinin eğitim hayatlarına destek olmak amacı ile burs sağlayan Alp Ateş Grubu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi M. Ali Haluk Alpaydın ile Atatürk Parkı’nda bulunan ve Resmi törenlerin icra edildiği, Atatürk Anıtının kaide ve çevresinde yapılan düzenleme çalışmalarına katkıda bulunan NOKSEL Genel Müdürü Sedat Uysal’ı ziyaret ederek, yaptıkları destekler dolayısıyla plaket takdiminde bulundu. Kaymakam Aydın; bu tür sosyal projelere destek ve yardım sağlanmasının, devlet-sanayici işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil ettiğini, yapılan işbirliği anısına Alp Ateş ve NOKSEL ailesi adına kendilerine birer plaket takdim edildiğini belirterek, Kaymakamlık ve ilçe halkı adına teşekkür ettiklerini açıkladı.

Samandağ Belediye Zabıtası Küçük Çocuğu Buldu

Samandağ ilçesinde çarşı merkezinde annesinin yanındayken bir anlık dalgınlık sonucu kaybolan küçük kızı Samandağ Belediyesi Zabıta Ekipleri buldu. Samandağ ilçesine bağlı Yoğunoluk Mahallesi’nde yaşayan anne, kızı ile birlikte ilçe merkezindeki Geleneksel Pazartesi Pazarına alışverişe çıktı.Alışveriş sırasında annesinin , bir anlık dalgınlık sonucu kızını kaybetti. Küçük çocuk, zabıta ekipleri tarafından çok geçmeden Cemal Gürsel Mahallesi kumsal sokakta bulundu. Küçük kız, kendisine ikram edilen hediyelerin ardından babasına teslim edildi. Samandağ İlçesi Yoğunoluk mahallesinde yaşayan kayıp kız çocuğun ailesi Samandağ Belediye Zabıtasına teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here