‘Hayat Engelsiz Güzel Projesi’ Devam Ediyor

0
94

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Hayat Engelsiz Güzel” projesinin devam ettiğini belirtti. İskenderun Belediyesi ile İŞKUR arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde verilen eğitimler devam ediyor.

Proje kapsamında birinci grup kursiyerlerin sertifikalarını aldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya devam ediyoruz. ‘Hatay Engelsiz Güzel’ projesi ile toplumun her kesiminde engelli bireylerin etkin rol alması sosyal hayata entegrasyonları ve istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanmaktadır.

Proje ile 18-30 yaş arası hafif ve orta zihinsel engelli 10 bireye 288 saat ‘Servis Eğitimi’ veriliyor. İlk grup eğitimlerini tamamladı. Şimdi ikinci grup eğitim alacak. Düzenlenen mesleki eğitimlerle ilçede yaşayan engelli bireylere, iş, eğitim ve sosyal yaşama daha fazla katılma imkânı sağlanıyor.288 saatlik servis eğitimi İskenderun Belediyesi Down Cafede İskenderun Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından veriliyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here