Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
54

gündem kısa2Belen Kaymakamı Aydın Köylerde Yaptırılan İşleri İnceledi

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Atik, Ötençay ve Şenbük köylerini ziyaret ederek, Köy Muhtarları ile birlikte yapımı devam eden kilitli parke taşı ile yol yapım işlerini ve yine bu köylerden Ötençay Köyünde Menfez ve Şenbük köyünde ise köprü yapım işlerini yerinde inceledi. Kaymakam Aydın, Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 9 köyde 22 Bin metrekare kilitli parke taşı yapım işinin devam ettiğini, Ötençay köyü Ortaoba mahallesinde 65 metre uzunluğunda menfez ile Şenbük köyü anayolu üzerinde mevcut köprünün yetersiz kalması nedeni ile genişletilmesi çalışmalarının da yürütüldüğünü kaydetti. Aydın, özellikle kilitli parke taşı yapım işlerinde köy muhtarları ile yapılan işleri yerinde inceleyerek, ilave ihtiyaçların tespit edildiğini, ilave kaynak temin edilerek kalan yerlerin de tamamlanması için çalışma başlatılacağını da açıkladı.

Esnaf Kooperatifinin Kongresi Yapıldı

S.S. 2 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı sanayideki Aşevi’nde yapıldı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, esnaf oda başkanları ve esnafların da katıldığı olağan genel kurul toplantısı, mevcut Başkan Remzi Çaylı’nın listesiyle, tek liste halinde gerçekleştirildi. Esnafa önem verildiğini, esnafın ahilik kültürüne ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, iş kadar huzurun da önem taşıdığını söyledi. Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, bunun sebebinin eğitimsizlik olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “Etrafımız ateş çemberi. Komşumuzda yangın var. Yapacağımız şey, bu ateşin bize sıçramaması için kendi duvarımızı soğutmaktır, soğukkanlı olmaktır. Birbirimizi ötekileştirmeden yola devam etmektir. Bir arada, kardeşçe olmaktır” dedi.

İkem Almanca İnteraktif Eğitim Portalı İle Tanıştı

İKEM Koleji öğretmenleri, dünyada ilk olma özelliğine sahip minticity sistemini okula taşıdı. İKEM Koleji Almanca öğretmenleri, Berlin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ulrich Steinmüller’in bilimsel danışmanlığı ve DAS Akademi Berlin- İzmir işbirliği ile geliştirilen, dünyada ilk olma özelliğine sahip Almanca interaktif eğitim portali ile tanıştı. Yabancı dil eğitimine önem veren İKEM Koleji, İzmir DAS Akademisi yetkililerine ev sahipliği yaparak çağın getirdiği yenilikleri öğretmenlerine tanıtma fırsatı sağladı. ‘Minticity’, sistemin tamamına internet ortamından erişilebilen, interaktif Almanca öğrenme portalı olarak açıklandı. Kullanıcılar, görsel ve işitsel öğelerle etkileşime girerek aktif öğrenme süreci içerisinde, eğlenerek öğrenirken, bir ekosistem olan bu portal, kullanıcısına sanal ortamda yaparak yaşayarak ve en önemlisi eğlenerek öğrenme ortamı sunuyor.

İTSO Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Gönüllü Türk Sanat Müziği korosu üyeleri çalışmalarını sürdürüyor. Sanat müziği tutkunları, çalışmalarını İTSO’nun mavi salonunda gerçekleştiriyor. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nca Gönüllü Türk Sanat Müziği korosu kuruldu. Gönüllü Türk Sanat Müziği korosu üyeleri arasında, Kurucu Murat Kıvrak ile koro şefi Nüvit Kaya’da bulunuyor. Koro üyeleri arasında keman, ud, ney ve diğer müzik aletleri da çalabilen gönüllüler de yer alıyor. Türk Sanat Müziğini, halka sevdirmeyi hedeflediklerini belirten İTSO Gönüllü Türk Sanat Müziği korosu kurucusu Murat Kıvrak; “İTSO’ya sanata ve sanatçıya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Burada sanat müziği tutkuna arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Amacımız sanatsal çalışmalarımızı sürdürmek ve sanatımızı daha da ileriye götürmek. Aramızda keman, ney, ud ve diğer sazları çalan arkadaşlarımız da var. Güzel işler çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.

MKÜ Mühendislik Fakültesi’nde Birlik ve Beraberlik Yemeği

2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi başlaması dolayısıyla mühendislik fakültesi tarafından İskenderun’da akademik ve idari personellere birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu’nun yanı sıra birçok akademik ve idari personel katıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, gelişen ve değişen dünya şartlarında bilimin adresi Mustafa Kemal Üniversitesinin bu değişime ayak uydurduğunu, her geçen gün başarı defterlerine bir yenisini daha eklediklerini vurgulayarak bu başarının ancak tecrübeli bir ekiple olacağı gerçeğine değindi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu da bu güzel organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Güder’e, akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here