Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz; “Ekmeğe Gelen Zam Temel İhtiyaçtan Doğmuştur”

0
113

fırıncılar odası1Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen olağan kongre ile yeni seçilen Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, kendisine güvenerek destek veren üyelerine teşekkür etti. Kısa bir zaman önce ekmeğe yapılan zammı da değerlendiren yeni Başkan Şenöz; “Bu zam, temel ihtiyaçtan doğmuştur” dedi.

Oda kongresine tek liste ile gidildiğinden söz eden Fırıncılar Odası Mahmut Şenöz; “Kongreye tek liste ile gidildi. Beni bu göreve layık gördükleri için fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum. Layıkıyla bu görevi üsteleneceğimin, üyelerimizin haklarını en iyi şekilde koruyacağımın bilinmesini isterim” derken, uzun süre oda başkanlık görevi yapan Ramazan Uzunkaya’ya vermiş olduğu emekten dolayı da teşekkür etti.

Ekmeğe yapılan 10 kuruşluk zamma da değinen Oda Başkanı Şenöz; “Fırıncı esnafımız, ekmek üretimi için yılda ortalama girdisi %30 zamlanırken, biz ise ekmeğe 10 kuruşluk zam yaptık. Bu zam fırıncı esnafımızın ayakta kalabilmesi için şarttı. Aslında 30 kuruşluk bir zam ile ekmeği 1 liradan satmayı düşünüyorduk ama vatandaşın alım gücünü düşündüğümüzde bunun fazla olacağını düşündük ve sadece 10 kuruşluk bir zam yaparak, 250 gr. ekmeği 70 kuruştan 80 kuruşa çıkarttık. Bu zam temel ihtiyaçtan doğmuştur. Fırıncılarımız para kazanmalıdır ki, halka kaliteli hizmetler verebilsin” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here