Kent Gündeminde Kısa-Kısa Haberler

0
177

gündem kısa2Naciye Suna Oktay Tekin Anaokuluna Bir Ödül Daha

2013-2014 eğitim öğretim yılı il kalite kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Hatay ikincisi oldu. Okul öncesi eğitim kurumlarının başında gelen Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu bir ödül daha kazandı. Başarılı eğitim kadrosu ve kaliteli eğitim anlayışı ile adından sıkça söz ettiren Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Hatay’daki tüm okullar arasında yapılan derecelendirmede kaliteli okul bakımından il ikinciliğine layık görüldü. Elde edilen başarı ile ilgili ödüllendirmenin önümüzdeki günlerde il milli eğitim müdürlüğü nezdinde yapılacağı ve okul müdürü Hüseyin Gündüz’ün Hatay’ın en kaliteli 2. Okulu ödülünü alacağı öğrenildi.

naciye düzen anaokulu9

Atalar Koleji’nde Satranç Heyecanı

Atalar Koleji Anadolu Lisesi, Geleneksel Satranç Turnuvası başladı. Atalar Koleji Anadolu Lisesi Satranç Topluluğu Sorumlusu, Fizik Öğretmeni İlker Karagöz ve Tarih öğretmeni Bünyamin Gençay öncülüğünde eleme usulüyle düzenlenen Satranç Turnuvası, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik haftasına kadar sürecek. Atalar Koleji Satranç Topluluğu etkinlikleri kapsamında, bu yıl 6.’sı düzenlenen Satranç Turnuvasının, öğrenciler arasında tatlı bir rekabet oluşturduğunu belirten Fizik öğretmeni İlker Karagöz; “Bu turnuva, okulumuz satranç topluluğu tarafından her yıl düzenlenmektedir. Satranç önemli bir spordur. Öğrencilerin zihinsel gelişimine katkıda bulunur, pratik düşünmelerini sağlar ve hayat içerisinde alacakları kararlara yardımcı olur. Kısacası, satrancın yararları saymakla bitmez” dedi. 5 turda tamamlanacak olan satranç turnuvasında ilk 3’e girecek olan öğrencilere ödül olarak,  madalya ve başarı belgesi verilecek.

atalar koleji5

Prof. Dr. Akın Savaş Toklu’dan İkemli Öğrencilere Seminer

İstanbul Üniversitesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbalik Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akın Savaş Toklu, İKEM Konferans Salonunda İKEM Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere slayt gösterisi ve sunum yapan Toklu, öğrencilere, Sualtı Hekimliğinin dünyada ve Türkiye’de giderek yükselen bir öneme sahip olduğunu söylerken, sualtında olmanın yarattığı basınç kavramı ile yapılan basınç odalarında şeker, kanser, damar yolları ve daha birçok hastalığın nasıl tedavi edildiğini anlattı. Toklu, liseli öğrencilere sualtının güzelliğini anlatan sunumun ardından öğrencilerin sorularını da cevapladı. Prof. Dr. Toklu, soru-cevaplar kısmında birçok okullarda seminerler verdiğini belirterek; “İnanın ki İskenderun’da İKEM Koleji öğrencilerinin bu konuda güzel sorularıyla karşılaşmak beni mutlu etti” dedi. Daha sonra okulu gezen Toklu, bilim atölyelerinin ve bilim müzesinin Türkiye’nin birçok okulunda olmadığını ve olsa bile bu derece donanımlı olmadığını gördüm, bu konuda İKEM Koleji yönetimine öğrencilere sağladığı bu imkânlardan dolayı tebrik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here