LYS ve TEOGS Sınavlarına Girecek Öğrencilere, Moral Yemeği Düzenledi

0
361

belen-moral yemeğiTemel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOGS) ve LYS sınavları öncesinde, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen’de ortaokul ve liseye devam eden ve sınava katılacak öğrencilerle moral ve motivasyonlarını arttırma amacı ile yemekli buluşmada bir araya geldi. Belen Lisesi, Atatürk, İssume, Kanuni Sultan Süleyman, Şevket Çalışkan, Sebati Gönenç, 70.Yıl İskan, Kıcı, Kömürçukuru ve Ötençay Orta Okullarından toplam 103 öğrencinin Okul Müdürleri ile birlikte katıldığı moral ve motivasyon yemeğinde Garnizon Komutanı J. Yzb. Salih Aygün, Emniyet Müdürü Gürsel Tabur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz da hazır bulundu.

Kaymakam Aydın; eğitim ve öğretim yılı başında LYS ve TEOGS sınavlarında ilçenin başarısını yükseltmek amacı ile Kaymakamlık olarak bir eylem planı hazırlandığını, bu plan çerçevesinde başarılı öğrencilerin bir kısmının dershaneye gönderilmesi ve diğerlerinin de okullarda açılan hafta sonu kurslarında eğitime tabi tutulmasının planlandığını ve bu amaçla ikisi köy okullarında olmak üzere dört merkezde kurs planlanarak hayata geçirildiğini ifade etti. Bu kurslarda yaklaşık 220 öğrencinin eğitim gördüğünü, test kitabı, yaprak testler ve çeşitli dokümanların temin edilerek dağıtıldığını ve öğrencilerin test pratiklerini geliştirmek üzere deneme sınavlarının yapıldığını söyleyen Kaymakam Aydın, öğrencilerin öncelikle iyi bir birey olmalarının, değerlerini bilen ve uygulayan, hukuka ve başkalarının haklarına saygılı, çevre duyarlılığı olan bireyler olarak yetişmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, öğrencilerin soramadığı, daha önce kendisine iletilen talebi dile getirmek üzere söz aldı. Öğrencilerin Çanakkale Şehitliğini ziyaret amacı ile bir gezi düzenlenip düzenlenmeyeceği hususunu ifade etmesi üzerine, Kaymakam Aydın, sınav sonrası ortaya konacak başarı durumuna göre öğrencilerin Çanakkale ve İstanbul gezilerine gönderileceğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here