Kaymakam Özyiğit; “Kadınlarımız, Devlet Yapımızın Odağındadır”

0
40

kaymakam özyiğit5İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, Kadınlar Gününün 1977 yılından bu yana her 8 Mart’ta kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesinin tüm toplumun sorumluluğu olduğunu vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini hiçbir fedakârlıktan çekinmeden yerine getirerek, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Yapılan kanuni düzenlemelere ve alınan tüm tertip ve tedbirlere rağmen, kadına yönelik şiddetin halen toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmesini asla kabul etmemekteyiz. Özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda gayretli, etkili ve sorumlu çalışmalar sürdürülecek olup, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu önemli toplumsal sorunla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Annelik görevi başta olmak üzere,  toplumu şekillendiren, topluma faydalı bireylerin yetişmesinde önemli bir rol üstlenen ve üretime katkıda bulunarak birçok ulvi görevleri yerine getiren kadınlarımız toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almıştır ve bu şekilde de devam edecektir” diyerek kadınların gününü kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here