CHP Milletvekili Aday Adayı Ugutmen; “Kirli Siyaseti de Kadınlarımız Temizler”

0
73

cemil ugutmen5CHP Milletvekili aday adayı Cemil Ugutmen, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ugutmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kadınlarımız emeklerinin değerini sadece 8 Mart’ta haykırıyorlar, ama biz erkekler onların emeğine 365 gün saygı duymak zorundayız. Kadının emeği evde başlıyor. Tarlada, fabrikada erkeklerden daha fazla çalışıyorlar. Daha fazla üretiyorlar. Fakat kadınlarımız erkeklere oranla daha hassas, daha titiz ve daha disiplinli olmalarına karşılık daha düşük ücretlerle çalışıyorlar. Bakın erkek egemen toplum  yani ataerkil düzene geçişten bu yana tarih boyunca kadınlarımız ezildiler, sömürüldüler.

Köleci toplumdan bu güne kadar süre gelen bu geleneği yine kadınlarımız yıkacaktır. İş kadınlarımız erkeklere göre işlerinde daha sadık ve düzenliler. Bu disiplini yönetim kademelerinde göstermeleri gerekiyor. Kadınlarımız siyasette de ön plana çıkmalılar. O zaman kirli siyaset dediğimiz deyim belki ortadan kalkar.

Yönetim kademelerinde en az % 70 ile temsil edilmeleri  gerekiyor. Bu bütün dünya için geçerlidir. O zaman daha düzeyli politikalar ve uygulamalar oluşur. Kadın bakanların çoğunluk olduğu hükümetler gerekiyor. Meclisler gerekiyor. Kadınlarımız  tarih boyunca sömürüldüler. Artık karşılığını almaları gerekiyor.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here