Kask Takmayan Motosiklet Sürücüleri Takip Ediliyor

0
147

mobese sistem1MOBESE Yakalıyor!

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE merkezi, trafik kontrollerini saniye-saniye kayıt altına alarak yeni bir uygulamaya imza attı. Kask takmayan motosiklet sürücülerine MOBESE merkezi plakadan trafik cezası yazarak aynı anda cezayı evine postalıyor.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Ağralı; “Motosiklet sürücülerinin mutlaka kask takmaları gerekiyor. Bu konuda 1 Nisan itibariyle yeni bir uygulamaya başladık. Artık polis vatandaşı durdurup ‘Kaskın yok sana ceza yazacağım’ demeyecek. Yapılan uygulamalarda görürse yine yazacak ama vatandaş beni kimse görmedi diye kask takmazlık yapmasın! Çünkü artık MOBESE merkezinden tüm şehir takip ediliyor.

Sürücüler Sağlıklarını Düşünsün!

Kasksız motor sürücülerinin plakalarına anında görevli arkadaşlarımız cezayı yazıp aynı anda adreslerine postalıyorlar. Burada bizim amacımız insanlara para cezası vermek değildir. Ancak vatandaşlarımızın can güvenliği açısından kurallara uymalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kentimizde 40 bin motosiklet tescilli bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Lütfen sürücülerimiz kask taksınlar. Hem ceza yemesinler, hem de kendi sağlıklarını düşünsünler” diye belirtti.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE merkezi kentin her noktasını gözetim altına alırken motosiklete binen ve kask takmayan tüm sürücülere ceza yazarak anında adreslerine gönderiyor. Günde yaklaşık 100 motosiklet sürücüsüne kask takmadığı için ceza kesilirken, cezaların artmasıyla birlikte ise İskenderun’da motosiklet sürücülerinin kask takma oranlarında gözle görülür artışların olduğu açıklandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here