“Kasetin İçeriğine Müdahale Edilmedi!”

0
51

emniyet açıklamaEmniyet Genel Müdürlüğünden Açıklama; “Kasetin İçeriğine Müdahale Edilmedi!”

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde ölen Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü anı kaydetmesi gereken çevre işyerlerindeki güvenlik kameralarından alınan CD’lerin hepsi boş ve bozuk çıktı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada ‘Görüntülü CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale’ iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi İsmail Ali Korkmaz’ın 2 Haziran’da öldürülmesiyle ilgili olarak Savcılığın talimatıyla yapılan bilirkişi incelemesinde dövüldüğü bölgeyi gören civardaki işyerlerinin kamera görüntülerinin büyük ölçüde silinmiş olduğu ortaya çıktı. Silinmeyen görüntülerde başka göstericilerin ellerinde cop ve sopa bulunan kişilerce dövüldüğü görülürken, Korkmaz’ın dövüldüğü anlarda bu görüntülerin içinde de silinmeler olduğu anlaşıldı.

Elektrik Şalteri Kapatılmış!

Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Görüntülü CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale’ iddialarına yanıt verdi. Açıklamada, “Basında yer aldığı şekilde CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale söz konusu değildir. İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir” denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan yazılı açıklama aynen şöyle; “Eskişehir’de eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili soruşturma bizzat Cumhuriyet Savcılığınca yürütülmektedir. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntüler incelenmeden Savcılığa teslim edilmiştir. Basında yer aldığı şekilde CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale söz konusu değildir. İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanısıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here