Acılı Aileden ‘Suçlular Bulunsun!’ Talebi!

0
57

acılı aile1Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, olayı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istedi.

Baba Şahap Korkmaz, Türk emniyetinin çok güçlü olduğunu ve istediği zaman her olayı bir gün içinde çözebileceğini söyleyerek; “Bugün her bir işyerinin, her bir dükkanın önünde bir kamera var. Yani istedikten sonra 24 saat geçmeden her şeyi açıklayabilirlerdi. Gelsin açıklasın mademki polis yapmamışsa, bunu vatandaş yaptı, filan yaptı desin. Hem kendi vicdanını rahatlatır, hem de bizim yüreğimize su serper. Bildiği bir şey varsa bizimle paylaşsın” diye konuştu.

Kardeşinin hastanede müşahede altına alınmadığını öne süren ağabey Gürkan Korkmaz ise; “Hiçbir şekilde müşahede altına alınmamış. Yanında iki ev arkadaşı vardı. Mavi Hastane’den Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gönderildiğinde orada koridorda 1-2 saat beklemiş. Ondan sonra tomografi çekilmiş. Süreci ayrıntılı bilmiyorum, belki hatalar olabilir ama hiçbir şekilde müşahede altına alınmadı, tomografiden kontrol edildikten sonra bir şeyinin olmadığı gerekçesiyle eve gönderildi. Müşahede prosedür gereğince kafa travmalarında en az 8-12 saat müşahede altına alınması gerekiyor. Hasta çıkmak isterse rızayla çıkması gerekiyor. Ne bu süreç var ne de rıza var.

Tomografi çekildikten sonra müşahede altına alınmış iddiası var. Onu da açıklasınlar bakalım. Çünkü hasta gelmiş tomografi için beklemiş. Tomografiden sonra kendi sabaha kadar hastane koridorlarında, polikliniklerde beklemiş. Bu da dişindeki sallanmadan dolayı! Kan sulandırıcı içtiği için eğer dişi çıkar veya koparsa kanaması yüksek olur ihtimaline karşı, ben istedim orada beklemesini. Maalesef muayene talebini reddettiler, adli vaka olduğu için” dedi.

Acılarının büyük olduğunu ve herkesin dikkatli olması gerektiğini de söyleyen Gürkan Korkmaz; “Allah hiçbir anneye, hiçbir insana böyle bir acıyı yaşatmasın. Antakya’da İsmail için yürüyen bir yoldaşımız, bir arkadaşımızın da şu an durumu ciddi! MKÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde diye biliyorum. Üzgünüz, kayıpların artmasından endişeleniyoruz. Yetkililerin artık bir tedbir almasını, kışkırtma yerine önlem almalarını istiyoruz. Zaten buradaki insanlar acıyı paylaşmak ve yanımızda olduklarını göstermek için bu yürüyüşleri yapıyorlar. Amaçları zarar vermek ve saldırı değil” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here