Karasayar’ın Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

0
58

orhan karasayar4Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. İlimizdeki ve İskenderun’umuzdaki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevlerinin yerine getirmelerinin toplumumuz tarafından takdirle karşılandığına dikkat çeken Karasayar, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla, 3 Mayıs tarihi ”Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kamu hizmeti ifa eden ve çalışmaları yürütürken halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan, kamuoyunun istek ve şikâyetlerini yansıtma görevini üstlenen, özgür, objektif bir basın, insan haklarının önemli güvencelerindendir.

Özgür bir basın, aynı zamanda demokratik ve çağdaş toplumların en önemli denetleyici kurumlarından biridir. Basının hem özgür, hem de tarafsızlığı, bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur.

İlimizdeki ve İskenderun’umuzdaki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının da vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen ilimiz ve İskenderun’umuzdaki tüm basın yayın kuruluşlarımıza ve basın mensuplarımıza, görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir ve teşekkürlerimi sunuyor,  Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here