Eryılmaz, Muhaliflere MİT Desteği İddialarını Meclise Taşıdı

0
65

refik eryılmaz11Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; Suriye Keseb Kasabasına saldıran silahlı muhaliflere MİT desteği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Eryılmaz Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi;

“Suriye yönetimine karşı savaşan silahlı terör gruplarının 21 Mart 2014 tarihinde Keseb kasabasına saldırı düzenlediği ve bunun neticesinde çok sayıda Suriye vatandaşının öldürüldüğü, yaralandığı ve rehin alındığı, geri kalan insanların da kasabayı terk etmek zorunda kaldığı yönünde haberler geniş bir şekilde basında yer almıştır. Ulusal ve uluslararası basına yansıyan haberlere göre silahlı militanların silah dâhil her türlü ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılandığı, Türkiye topraklarını kullanarak ve MİT’in gözetiminde Yayladağı Sınır Kapısı’ndan ağır silahlarını geçirmek suretiyle bu saldırıyı gerçekleştirdiğine yönelik ciddi iddialar gündeme gelmiştir. Bu çerçevede;

1.Keseb Kasabasına saldıran silahlı muhalif grupların MİT’in gözetiminde Yayladağı Sınır Kapısı’ndan ağır silahlarla ellerini kollarını sallayarak geçtiği yönündeki iddia ve suçlamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yayladağı sınır kapısının 10 aydır kapalı tutulmasının gerekçesi Suriye rejimine karşı savaşan silahlı militanlara silah ve lojistik destek sağlamak amacına mı hizmet etmektedir?

2.Ulusal ve uluslararası basına yansıyan fotoğraf ve videolarda Türk plakalı kamyonların üstüne monte edilen silahlarla görüntülenmesini nasıl yorumluyorsunuz? Bu kamyonlar kontrol altında tuttuğunuzu iddia ettiğiniz sınırlarımızdan Suriye topraklarına nasıl geçmeyi başarmıştır?

3.Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Türk ordusuna ait tank ve Top”ların Lazkiye kırsalı Keseb Bölgesine gerçekleştirilen terör saldırısında teröristlerin eylemlerine doğrudan destek verdiği iddiasında bulunmuş ve bu konu ile ilgili ellerindeki belge ve bilgileri Birleşmiş Milletlere sunduğunu belirtmiştir. Bu iddialar doğru mudur? Keseb saldırısı öncesi ve sonrası ordumuza ait herhangi bir araç, silah yâda mühimmat sınırlarımızdan Suriye topraklarına girmiş midir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here