Başkan Dingil, Basın Özgürlüğü Gününü Mesajla Kutladı

0
69

basın özgürlüğü-dingilİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü” gününü yayınladığı yazılı bir mesajla kutladı.

Başkan Seyfi Dingil, toplumun gereksinim duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum  yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte olan basının, bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmakta olduğunu bildirdi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Basınımız, bunun yanı sıra, toplumsal bütünlük, barış, huzur ve güven ortamının geliştirilmesinde de önemli katkılar sağlamaktadır. Basının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama görevini yerine getirirken düşüncelerin serbest ve tarafsız şekilde ifade etmesi, olaylara taraf bütün birey ve kesimlere eşit mesafede olması, aynı fırsatı vermesi gerekmektedir. Basın etiği ve tarafsızlığı da bunu gerektirmektedir. Çeşitli zorluklarla kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren bütün basın çalışanlarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlar, başarılarla dolu bir meslek hayatı dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here