Karasayar; “İstiklal Marşı’ndan Saçılan Bağımsızlık, Işığı Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecektir”

0
70

orhan karasayar2Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Karasayar, Ersoy’un işgal günlerinin asla unutulmaması ama bir daha da yaşanmaması düşüncesiyle istiklal marşı için kaleme sarılmış olduğuna işaret ederek şunları söyledi;

“Milletimizin en büyük kahramanlık destanı ve anlamlı şiirlerinin başında gelen istiklal marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marş’ımız olarak kabul edilmiştir.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. Mehmet Akif’in bu haykırışını dinleyip de ortak olmayan, heyecanlanmayan bir vatan evladı bulmak imkânsızdır. Mehmet Akif, milletimizin şaha kalktığı işgal günlerinin asla unutulmaması, ama bir daha da yaşanmaması düşüncesiyle istiklal marşı için kaleme sarılmıştır. Bu konudaki kanaatini “Allah milletimize bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diyerek açıkça deklare etmiştir.

Her zaman için istiklal Marşı’ndaki anlam ve önem ekseninde ilerleyen milletimiz, Mehmet Akif’in bu isteğinin takipçisi olmuştur. İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık, özgürlük, millet ve hakkaniyet ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. İstiklal marşımızın 93. yılı vesilesiyle ölümsüz şair Mehmet Akif Ersoy ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle, anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here