İstiklal Marşının Kabulünün 93. Yıldönümü Kutlanacak

0
51

istiklal marşı1İstiklal Marşı’mızın kabul edilmesinin 93. yıldönümü bugün törenle kutlanacak. Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Konservatuarı Salonunda gerçekleştirilecek olan tören saat 10.00’da başlayacak.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak. Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Törende ayrıca günün anlamına uygun şiirler okunacak ve sunum gerçekleştirilecek.

Uyar; “Özellikle Gençlerimizin, İstiklal Marşı’nın Anlamını Derinlemesine Öğrenmeleri Gerekmektedir”

İstiklal Marşının Kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Milli mücadele ruhu, memleketimizin zaferinin Bağımsızlık ve Cumhuriyetle taçlanmasını sağladı” değerlendirmesinde bulundu. Türk Milletinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ortaya koyduğu direnç ve mücadele azmiyle tüm ezilen dünya uluslarına örnek olduğunu kaydeden Uyar, mesajında şunları söyledi;

“Mehmet Akif’in, ‘Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ dizelerinde işaret ettiği gibi, o günkü lider kadroların, vatan toprağını bağımsız kılmak için milletle bütünleşerek dünyaya meydan okumuştur. Özellikle gençlerimizin  Mehmet Akif Ersoy ve kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın anlamını derinlemesine öğrenmeleri gerekmektedir. Ne mutlu bize ki, memleketinin gelişmesini, milletin bütün olmasında gören, değerlerimize sahip çıkan ve onları yaşatmak için mücadele eden gençlere sahibiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here