Karasayar; “İnsan Sağlığının Korunması, İnsanlığın En Önemli Hedefidir”

0
63

orhan karasayar3Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 14 Mart “Tıp Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınlayarak; “Bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına fedakârca hizmet eden, değerli hekimlerin, hemşirelerin, hasta bakıcıların ve tüm sağlık çalışanlarının ve onları yetiştiren saygıdeğer hocaların 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Mesajında, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyamızda, sağlık ve tıp alanında önemli gelişmeler yaşandığına da dikkat çeken Karasayar, ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlarımız olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının çözümlenmesi bütün insanlığın en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik meslek önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak da kabul edilmektedir.

Ülkemizde ve ilimizde sağlık hizmetleri alanında önemli adımlar atılmış, Sağlık altyapısının iyileştirilmesi yolundaki çabalar yoğun biçimde sürdürülmektedir. 112 Acil Sağlık İstasyonları, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği uygulaması, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, yerinde diyaliz hizmetleri, helikopter ve uçak ambulans hizmetleri ile sağlık alanında ciddi iyileşmeler ve gelişmeler yaşanmıştır. Vatandaşlarımız bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaya başlamışlardır. Bu hizmetlerin giderek daha da artacağına inanıyorum.

Bu duygularla, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here