CHP’li Gençler Berkin İçin Yürüdü

0
92

chp gençlik10CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ve yönetimi, Berkin Elvan’ın katledilmesine meydan okudu. CHP Gençlik Kolları İskenderun İlçe Binası önünde toplanıp yürüyüşe geçip İskenderun 4 Nolu Sosyal Tesis önünde anmayı gerçekleştiren gençlerden biri Berkin Elvan için yazdığı şiiri okudu.

Daha sonra bir konuşma yapan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Yeşilmen; “Bundan 270 gün önce küçük bir kardeşimiz evinden çıkıp ekmek almaya giderken başına gelen gaz fişeği yüzünden hastanelik oldu. Hepinizin bildiği gibi o kardeşimiz düne kadar hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. Verdiği mücadeleyi maalesef dün kaybetti. Hayata gözlerini yumduğu zaman sadece 16 kiloydu.

Berkin kardeşimizin başına o lanet olası gaz fişeği geldiği sırada ülkede ne bir iç savaş vardı ne bir terör saldırısı. Polis halka karşı sanki karşısında bir düşman varmışçasına kullanılıyordu. Berkin’in bu hayattan ayrılmasına normal görevi onu korumak olan polisin attığı fişek ve uyguladığı nefret dolu şiddet neden oldu. Ama ne polise bu görevi verenler ne de herhangi bir polis bunun sorumluluğunu üstlendi. Tayyip Erdoğan’ın oğlu soruşturmaya bile gitmezken Berkin için soruşturma açılmadı. 15 yaşında bir çocuk devlet yüzünden bu hayata gözlerini yumdu ama devletin hiçbir kademesi en ufak bir pişmanlık dile getirmedi.

Bu acı olay başımızda bulunanların kendinden olmayanlara ne denli umursamaz ne denli ayrılıkçı ve ne denli nefret dolu olduğunun açık kanıtıdır. Umudumuz ve hedefimiz odur ki bizler çocukların ölmediği çocukların almaya gittiği ekmekleri rahatça yediği, sokaklarda rahatça koşabildiği bir ülke için durmadan çalışacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here