Karasayar; “Aziz Milletimiz, Kanlarını Dökerek Darbeyi Engellemiştir”

0
64

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz gecesi milletimizin, darbecilerin mermilerine kendilerini siper ettiklerini hatırlatan Milletvekili Karasayar; “Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Hain ve alçak saldırıların ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasisine sahip çıkan milletimizin kadim tarihinde şanlı bir sayfa olmuş ve milletimiz, bütün dünyaya demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiş, kendisi üzerinde oynanacak oyunları yine kendi azim ve kararlılığıyla yok edeceğini göstermiştir.

Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza karşı yapılmış olup milletimiz, ülkeyi bölmek isteyen hainlere tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Vatanı, milleti, devleti ve namusu için şehit olan tüm şehitlerimizin hatırasını ilelebet yaşatmak bizim en önemli görevimiz ve boynumuzun borcudur. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here