Çelik İş Yöneticilerinden İGC’ye Ziyaret

0
124

Değirmenci; “İşçimizin Refahını Arttırmak İçin Çalışıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde, İsdemir’de yaklaşık üç yıldır süren yetki mücadelesini kazan Çelik İş yetkilileri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Ziyarete, Çelik-İş Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner ve Çelik -İs Sendikası İskenderun Şube yönetimi katılım gösterdi.

Önceki gün İsdemir işçisiyle bir araya gelen Çelik İş yetkilileri bu kez de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyarette çalışmalarla ilgili bilgi veren Çelik -İs Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci, göreve geldiklerinde 18 bin olan üye sayısının İsdemir’de yetki alınmasından sonra 40 bine çıktığını söyledi.

İsdemir’deki son süreci değerlendiren Değirmenci; “Çelik-İş Sendikası’nın yetkili sendika olduğu belli olduktan sonra Toplu İş Sözleşmesi takvimi işlemeye başlamıştır. 6 aylık süreç bizim İsdemir’e başvurumuzla başladı. 2015 yılından başlayan üç yıllık süreci iki yıl ya da üç yıl olarak ele alacağız. Yapacağımız toplu iş sözleşmesi geriye dönük bir sözleşme olacak. 3.160 emekçiyi kapsayacak bir sözleşmeyi inşallah imzalayacağız. Enflasyon ölçüsündeki iyileştirmelerin daha iyisini yapmaya çalışacağız. Amacımız emekçilerin memnun olabileceği bir sözleşmeyi imzalamaktır” diye konuştu.

Kimseyle kavga etmeyeceklerini ve işlerine bakacaklarını ifade eden Değirmenci, İskenderun Bölgesi’ne katkı sağlamaya geldiklerini kaydederek; “Burada hepinize ihtiyacımız var. STK’lara, Siyasi partilere, Basına, esnafa, işçiye, işverene ihtiyacımız var. Bu bölgenin insanının mutluluğuna, refahına katkı yapacak çalışmalar içinde bulunacağız. İşçilerimizin sorunlarının çözümünde yanlarında olacağız. İşverenden de anlayış bekliyoruz. 2,5 yıllık işçimizin ücret farklarını almak istiyoruz. Ben bu bölgenin yeni simasıyım. Bilmeye, tanımaya çalışıyorum. Protokolü, STK’ları, siyasi partileri gezerek kendimizi anlatıyoruz. İşçimizin refahını arttırmak, kardeşlik duygularını arttırabilmek için çalışıyor ve ülkemiz insanına bir sendika olarak, bir STK olarak hizmet için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sendikalar Arası Kavgalarda Biz Olmayacağız

Sendikacılıkla ilgili yeni projeler hazırlayacaklarını kaydeden Değirmenci; “İskenderun’da yaşadığımız hengâme nedeniyle bu bölgede yavaşladık. Yolbulan Haddecilikte yetkili olduk. Ancak bu bizim için bu yeterli değil. Göreve başladığımızda 18 bin olan üye sayımızı 35 binlere çıkardık. Bugün 40 bini aşıyoruz. Çelik-İş olarak bu sayıyı elli binlere, yüzbinlere çıkarmak arzusundayız. Hak-İş’in gücünü yeni yeni kullanıyoruz. Uzun bir aradan sonra MESS’le bir araya geldik. Her kesimle çok iyi bir diyalog başlattık. OYAK yönetimi de değişti. Dolayısıyla OYAK ve İsdemir yönetimiyle de diyaloglarımızda sorun yok. İsdemir’in bugünkü yönetiminin bizlere karşı yaklaşımları da olumlu. Yeni söylemler tavırlar belirleyip yolumuza devam edeceğiz. Her şey çok iyi gidiyor. Nazar değmesin diyelim. Genişletilmiş başkanlar toplantısında konuştum ve onlara ‘mazeret istemiyoruz. Yağ, şeker, irmik varken helva yapamayan yönetici varsa açıkça söylesin ve görevi bıraksın’ dedim. Çelik-İş sendikası olarak adam ayartan, ona buna çangal atan sendika olmayacağız. Duruşumuzla farkımızı ortaya koyacağız. Üç sendikanın kendi iş kolundaki toplam üye sayısı 1 milyon 400 bin civarında. Bu sayı örgütlü işçi sayısının sadece yüzde 6’sına tekâmül ediyor. Geride daha üç sendika olarak ulaşmamız gereken yüzde 94 var. Sendika olarak paramız var. Bu parayı işçilerimizin iyi ve kötü günlerinde harcayacağız. İşçimizin düğününde, sünnetine olduğumuz gibi hastalığında, cenaze ve taziyesinde de yanında olacağız. Ankara’ya gelen işçimize sahip çıkacağız. Ankara’da bir arsamız var. Oraya yeni bir genel başkanlık binası yapacağız. İskenderun’da, İskenderun Şubeye yakışır bir şube binası tesis edeceğiz. Çelik-İş misafirhanesini satıp, onun yerine daha güzelini inşa etmeye çalışacağız. Şu anda İsdemir’de işçiyi kaynaştıracak hamleler yapmamız gerekiyor, kaynaştırma işinde de önem ve öncelik vereceğiz” diye konuştu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Biz daima işçimizin yanında olacağız. Haklı eleştirilerimiz tabi ki olacak. Ama önemli olan işçimizin refahı! Önceki gün mitinge gazetecilerin alınmaması bizleri çok üzdü. İsdemir yönetiminin davranışına şaşırdık. Beklemiyorduk. Gazeteciler sadece görev yapacaklardı” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın, Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye bir ajanda hediye ettiği ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here