Karabük’teki TİS Görüşmeleri Mutabakatla Sonuçlandı

0
42

karabük'te anlaşmaEn son 1989 yılında greve çıkan ve aradan geçen 24 yıl sonra yeniden grev kararı alınan KARDEMİR’de süreç başlamadan mutlu sonla bitti.

KARDEMİR yönetimi ve Çelik- İş Sendikası yönetimi Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in hakemliğinde bir araya gelerek TİS’de sözlü mutabakata vardı.

Grev kararı alan KARDEMİR işçileri için Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, hem KARDEMİR hem de Çelik -İş Sendikası yönetimini Ankara’da yeniden bir araya getirdi. Yaşanan gelişmeleri Ankara’dan takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de iki tarafı Ankara’ya çağırarak AK Parti Genel Merkezinde son görüşmeler yapılarak nihai sonuca ulaşıldı.

Uzun süren toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, KARDEMİR’de TİS görüşmelerinin uzun süredir devam ettiğini belirterek; “Bu akşam TİS görüşmeleri burada mutabakatla sonuçlandı. Hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki Cuma günü  KARDEMİR’de TİS imzalanmış olacak. Hem KARDEMİR için hem çalışanlar için hem de sendika için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ise, belirledikleri kırmızıçizgilerinin üzerinde bir mutabakata vardıklarını ve istedikleri rakamları aldıklarını söyledi. Gül; “Yoğun bir müzakere sonucunda mutabakata karar aldık. Cuma günü tüm çalışanlarımızın önünde 2011 – 2012 toplu sözleşmesini imzalayacağız. Biz istediğimiz ücreti ve rakamları aldık işçimize hayırlı olsun” dedi.

Ak Parti Genel Merkezinde Mehmet Ali Şahin’in hakemliğinde gerçekleşen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra KARDEMİR’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç ve Genel Müdür Fadıl Demirel, Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ve Genel Merkez yönetimi ile Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here