“İzlenen Politikaların Sonuçlarını Yaşıyoruz”

0
47

Milletvekili Eryılmaz, Türk Tırlarının Yaşadığı Sorunlara Değindi…

Suudi Arabistan’a yük götüren 155 Türk TIR’ının dönüş yolunda Mısır limanlarında rehin tutulduğunu açıklayan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz bundan Dışişleri Bakanlığı’nın haberinin dahi olmadığını öne sürdü.

Mısır limanlarında rehin tutulan 155 Türk Tırının şoförlerinin dışarı çıkmasına dahi izin verilmemekte ve ihtiyaçlarının karşılanmamakta olduğunu ifade eden Milletvekili Eryılmaz, bu konuda bir girişimde bulunmadığını iddia ettiği Dışişleri Bakanını istifaya çağırdı.

Eryılmaz; “Yedi gündür Mısır limanlarında mahsur kalan vatandaşlarımıza sahip çıkamayan, hatta bundan haberdar dahi olmayan bir Dışişleri Bakanlığı ile karşı karşıyayız. Kendi vatandaşına sahip çıkmayan çıkamayan basiretsiz bir Dışişleri Bakanlığı ve yetkilileri tarafından yönetiliyoruz. Dışişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde bu olaydan haberdar olmadıklarını öğrendim. Yetkililer olayı araştırıp tarafıma bilgi verileceklerini ifade etmelerine rağmen bana dönülmemiştir. Bu olayı yakından takip etmeye devam edeceğim.

Nakliyecilerimizin, Şoförlerimizin ve ihracatçılarımızın mağdur edildiği bu olayda duyarsız ve basiretsiz davranan Dış işleri Bakanlığı yetkilileri hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Türkiye’nin Mısır Büyükelçiliği yetkilileri ne iş yapar. Böyle önemli bir olaydan nasıl haberi olmaz nasıl vatandaşlarımız kendi kaderlerine terk edilir. Bu olay Dışişleri Bakanlığının sorun çözen değil sorun yaratan bir siyasi basiretsizlik içinde olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

İhracatçılar Sorunlarla Boğuşuyor

Suriye yolunun kapanması üzerine Ortadoğu’ya ihracatın Ro-Ro seferleriyle Mısır üzerinden yapılmaya başlandığını hatırlatan Vekil Eryılmaz, bu şekilde yük taşıma maliyetinin aşırı bir şekilde yükseldiğini ve ihracatçının limanlarda çıkarılan sorunlarla boğuşmak zorunda bırakıldığını kaydetti.

Bu yaşananların sorumlusunun Hükümetin izlediği Suriye politikası olduğunu da savunan Milletvekili Eryılmaz; “Suriye yolunun kapanması bu tip sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Bizim Dışişleri sorun çözmüyor, sorun yaratıyor.  İzlenen politikaların sonuçlarını yaşıyoruz” diye konuştu.Yaptıkları araştırmalarda TIR’ların 7 gündür bekletilmesi ile ilgili olarak iki farklı görüşün olduğunu kaydeden Eryılmaz şunları söyledi:

“Şu anda TIR şoförleri liman dışına çıkarılmıyorlar, zor durumdalar. Neden tutulduklarını da net olarak bilmiyorlar. Bağlı bulundukları firmanın borcu nedeniyle tutulduklarını söyleyenler olduğu gibi Türkiye’den İsrail’in Hayfa Limanına Ro-Ro seferi düzenlenmesine tepki olarak Türk Tırlarının limanlarda bekletildiğini iddia edenler olmuştur. Tır şoförleri ile bazı nakliye şirketlerinin bildirdiğine göre 160 TIR’ın da İskenderun limanında bekletiliyor. Dışişleri yetkilileri vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını derhal gidermek zorundadır. Bu olayın peşini bırakmayacağımız. Görevini ihmal eden sorumluların da hesap vermesi gerekmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here