İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’na Yeni Bölüm!

0
189

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı bünyesinde Türk Halk Müziği (THM) bölümü açıldı.

Akdeniz’in incisi İskenderun’da sunmuş olduğu nitelikli eğitimle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve birçok alanda ses getiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yeni bölümleriyle akademik anlamda büyümeye devam ediyor.

Bu bağlamda, Türk Halk Müziği örneklerinin genç kuşak müzisyenlere sağlıklı olarak aktarılması, yaşatılması ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı bünyesinde Türk Halk Müziği Bölümü resmen açıldı.

THM bölümünün açılmasıyla ilgili Ana Sanat Dallarınca, sözlü eserler repertuarının yöre bağlamında; yerel ağız, söyleyiş ve seslendirme tekniklerine göre geleneksel müzik kültürümüzün dağarcığından seçilmiş örnekler işlenecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Yaşar; THM Ses Eğitimi ve THM Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalları altında faaliyetlerini sürdürecek bölümün, en başta İSTE olmak üzere, tüm sanatseverler ve Ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, kısa bir süre içerisinde bölümün eğitim kadrosunun daha da güçlendirileceğini ve Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümüne öğrenci alımına başlanılacağını kaydetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here