İskenderunlu Kadınlar ‘Yapabilirsin’ Belgeselini İzledi

0
255

Ülkemizde yaşayan kadınlarımızın yaşadıkları sorunları ‘Yapabilirsin’ Belgeselinde anlatan ve bu belgeseli ile yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül alarak önemli bir başarıya imza atan Tuluhan Tekelioğlu, geçtiğimiz hafta sonu İskenderunlu kadınlarla buluştu.

Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan ‘Yapabilirsin’ belgeseli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş adamları (ATSİAD) işbirliğiyle İTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetimi, ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu ve yönetimi, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Etkinlikte kısa bir açılış konuşması yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, ‘Yapabilirsin’ belgeselinin tüm kadınlara esin kaynağı olmasını temenni ederek; “Toplumsal baskıların en fazla etki ettiği bireyler, hiç şüphesiz ki kadınlarımızdır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde kadınlarımızın kendilerine biçilen geleneksel rollerin dışına çıkarak, kendi seçtikleri hayatı yaşamaları neredeyse olanaksızdır. Ancak toplumun dayattığı tabuların dışına çıkarak kendi tercihlerini yaşayan kadınların büyük mucizeler yarattığını da görmek mümkün” dedi ve Tekelioğlu’nu yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Konuşmasında belgeselin önemine vurgu yapan ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu da, belgeselin kadınlara yönelik, kadınları cesaretlendiren, onlara moral veren, öz güvenlerini arttıran bir yapıt olduğunu kaydetti. Belgeselde 30 kadının hayatları ve başarılarının anlatıldığını ifade eden Bulgurcu, bu yaşam öykülerinin bir çok erkeğe de ders olabileceğini belirtti.

Belgeseli hazırlamasındaki amacını anlatan Tuluhan Tekelioğlu ise; “Benim amacım, kadınlara bir film yapmak değildi. Kadınların cesaretinin bulaşıcı olduğunu tüm topluma gösterip, kadınlardan Türkiye’ye bir umut filmi yapmaktı. Çünkü ben yarınlarımızın kadınlarımız ve erkeklerimiz tarafından yüceltileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tuluhan Tekelioğlu’na ve Belgeselde rol alan Ümmiye Koçak’a plaket takdim edildi. Programın sonunda ise Tuluhan Tekelioğlu, okurlarına ‘Üvey Evlat’ adlı son kitabını imzalayarak dağıttı. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here