Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Yılsonu Sergi Açılışı Görkemli Oldu

0
491

Arsuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı, yılsonu sergisini, Arsuz’un gözde mekânlarından biri olan Rhossus Cafe’de görkemli bir açılışla gerçekleştirdi. Serginin açılış konuşmasını yapan Arsuz Halk Eğitim Müdürü Hacer Baysal; “Her yaşa hizmet ediyoruz. Kapsamlı çalışmalarımızı gerçekleştirirken hiçbir mazeretin ardına sığınmıyoruz” diye konuştu.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise yaptıkları konuşmalarda Halk Eğitim Merkezi eliyle açılan kursların önemine vurgu yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterisi sunuldu. Gösterini ardından Arsuz Kaymakamı Musa Sarı tarafından engelli öğrencilere sertifikaları verildi. Daha sonra protokol mensupları, konular ve diğer katılımcılarla birlikte sergi kurdelesi kesildi ve sergilenen el emeği, göz nuru ürünler görücüye çıktı. Arsuz Halk Eğitim Müdürü Hacer Baysal, Müdür yardımcıları Ali Keskiner, Mehmet Zor, Ercan Yılmaz gibi eğitimcilerin yanı sıra diğer usta öğreticilerin sergiye emek verdikleri gözlendi.

Usta Öğretici Arzu Özkan “Yöresel Sanatı İleriye Taşımaya Katı Sağlıyoruz”

Sergi hakkında özet bilgi aldığımız İğne Oyası, Usta Öğreticisi Arzu Özkan; “Arsuz Kültür ve Turizm Derneği’nin, Halk Eğitim İşbirliğiyle açtığı ‘Umut Eli Projesi’ kapsamında çalışmalar gerçekleştirdik. Ortalama 500’e yakın göz nuru, el emeği eseri sergiledik. Sergide; Efe Oyası, Mevlut Örtüsü, yazmalar, 99’luk tespihler, kolyeler ve diğer bazı ürünler yer aldı. Yöresel sanatı ileriye taşımak ve Kadın İstihdamını geliştirmek ve katkı sağlamak adına bu güzel proje gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese A’dan Z’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here