İskenderun’da Kuraklık Kapıda 

0
52

Bugünden Yeni İçme Suyu Sondaj Kuyu Çalışmaları Başlatılmalı

İskenderun genelinde kuraklık nedeniyle yeraltı su kaynaklarında yaklaşık yüzde kırklık bir çekilmenin olduğu iddia ediliyor. Kış mevsimine girmek üzere olmamız, yağışların an meselesi hali, ilgilileri rahatlatırken, önümüzdeki bahar sonrası yeniden tazyik siz su sorunun baş göstereceği ya da ciddi biçimde kullanım suyu sıkıntısı çekileceği ön görülüyor.

Kotu yüksek mahalleler, aylardır yeterli şiddet de akmayan su nedeniyle daha ciddi sıkıntı yaşarken, mevcut sıkıntının büyümemesi adına, 54 mahalleden oluşan İskenderun’a, en az beş içme suyu sondaj kuyusunun açılması gerekliliğine işaret ediliyor.

Artan nüfus, kaçak kullanım ve israf da yetersiz su için birer neden teşkil ederken, ana sebebin artan kuraklık neticesi yeraltı su kaynaklarının çekilmesi olarak gösteriliyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, HBB ekipleri, bazı mahalle muhtarlarımız HATSU Genel Müdürlüğü ekipleri, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaşanan su sorunundan haberdar oldukları için, ortak akılla bu sorunun üstesinden gelme hedefindeler. Mayıs 2023 gelmeden açılacak yeni içme suyu sondaj kuyuları, İskenderun’u yetersiz sudan ya da susuzluk tehlikesinden kurtarır anlayışıyla, konuyla alakalı olanlar ön çalışma içinde.

Suyun, insan yaşamındaki önemini bilen tüm ilgili ve yetkililer ortak akıl, dayanışma ve iş birliği ile İskenderun’u bol suya kavuşturmanın gayret içinde olacakları tahmin ediliyor. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here