İSTE 2022-2023 Akademik Yılına Merhaba Dedi

0
39

Başkan Tosyalı’dan 250 Öğrenciye Burs Sözü

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE), 2022- 2023 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Merkez Yerleşkede inşa edilen Kapalı Spor Kompleksinde yapılan tören 14.00’de başladı. Törene Rektör Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Sahil Güvenlik Komutanı SG. Binbaşı Onur Emir, İlçe Jandarma Komutanı, J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İSTE İklim Elçisi Saibe Baran bir konuşma yaptı. İklim değişikliği hakkında temel noktalara değinen Baran, bireysel ve toplumsal olarak yapılması gerekenleri ifade etti. Baran konuşmasını “daha temiz bir çevre, sürdürülebilir bir gelecek için, herkes el ele olmalı” mottosunda daima yanlarında olan Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür ederek tamamladı.

2022- 2023 Akademik Yılı Töreninde açılış konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Depci; “Yeni akademik yılın açılışını yaptığımız bugünü içimizde buruk bir heyecanla karşılıyoruz. Bartın’da yaşanan maden kazası dolayısıyla birçok emekçi kardeşimiz şehadete yürüdü. Şahsımın da bir maden mühendisi olması hasebiyle, çok derin üzüntü içerisinde olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Meslektaşlarıma, Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve geride kalan yakınlarına Rabbimden sabırlar diliyorum” dedi.

Gençlere “okuyun, araştırın ve üretin” diyen Rektör Depci; “Bu toprakların mazisi de atisi de sizlerden bu üç silahı kuşanmanızı bekliyor. Çünkü biliyoruz ki en büyük mücadele cehalete karşı verilen mücadeledir. Sizler pırıl pırıl yürekleriniz ile yeryüzü kandillerisiniz. Tüm umudumuz sizlersiniz, geleceğiniz aydınlık, alnınız ak ve yolunuz dosdoğru olsun” şeklinde konuştu. İSTE Rektörü Depci konuşmasında ayrıca davetlerini geri çevirmeyerek Açılış Dersini veren Prof. Dr. Sezgin Bakırdere’ye teşekkür etti.

Törende 250 İSTE öğrencisine burs sözü veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yeni dönemin üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Tören sonrası Rektör Depci ve Başkan Tosyalı, burs için protokol imzalarını attı.

2022- 2023 Akademik Yılının Açılış Dersini Yıldız Teknik Üniversitesi Akademisyeni, TÜBA Asosiye Üyesi ve Küresel Genç Akademi Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere verdi. Nazik davetlerinden ötürü Rektör Depci’ye teşekkür eden Prof. Dr. Bakırdere; “Herkes kendi uzmanlık alanında konuşmalı. Ben de bugün size kimyadan bahsedeceğim” diyerek konuşmasına başladı. Hayatı kolaylaştırma sanatı olarak bilimden yolumuzun geçmek zorunda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bakırdere; “Bilimin tüm alanlarında çalışmalıyız. İnterdisipliner çalışmalar yapmak önemlidir” dedi.

Geleceğe şekil vermek için geçmişi bilmek zorunda olduğumuzu, geçmişi bilmezsek gelecek hakkında konuşamayacağımızı belirten Prof. Dr. Bakırdere, bu hususta yaptıkları çalışmalara değindi. Gençlere “fırsatları kaçırmamalarını, kabuklarını kırmalarını, baskı altında çalışmaktan korkmamayı, gösterilenle yetinmemeyi, hedefi baştan belirmeyi ve olaylar karşısında tepkisiz kalmamayı, hedef odaklı çalışmayı, hayata tutunmayı” tavsiye eden Prof. Dr. Prof. Dr. Bakırdere; “Bilimin Michael Schumacher’ı, inovasyonun Usain Bolt’u ve girişimciliğin Muhammet Ali’si olun” diyerek Açılış Dersini tamamladı.

Programda yer alan konserler Bartın’da yaşanan elim kaza sebebiyle iptal edildi. 2022- 2023 Akademik Yılı Töreninde aynı zamanda İSTE Kapalı Spor Kompleksinin de açılışı yapıldı. Törende protokol üyeleri kurdele kesimi yaptı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here