İskenderun Kaymakamı İskender Yönden

0
118

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i yakından takip ederken, onun ruh haliyle yaşadığı şehir için verdiği üstün mücadeleyi görüyorum. Görev anlayışı ve insanlığının verdiği özverilerle birlikte onunla yaşamak biz İskenderunlulara da nasip oldu.

Kaymakamımızı, Erzin Kaymakamı iken tanıdım. Boks Hatay İl Temsilcisi sıfatıyla onu ziyaret ettiğimde, spor konusunda çok iyimser davrandı. Erzin ilçesinde yapılacak olan tüm turnuvalara seve-seve ev sahipliği yapacağını ve bağlı bulunduğu ilçenin yükselmesi uğrunda, her türlü özverileri devlet adına yapacağını belirtti.

Turnuva 2014 yılında İskenderun ilçemizde yapıldı. Erzin’e kısmet olmadı ama Erzin’de düzenlenen Narenciye Festivalinde Kaymakam Yönden bölgesinin sesini güçlü şekilde duyurmayı başardı. Festival günü bakan, vali, kaymakamlar ve Erzin halkı sokaklara döküldü. Narenciye merkezi Erzin, Dünya’da narenciye ile yer edinen İspanya’ya konusunda ses verdi. Çok başarılı geçen festival hala unutulmadı.

Kaymakam Yönden’in narenciye ile çalışmaları durmadı. Esans ve Meyve Suyu Fabrikaları birdenbire gündeme geldi gelmesine de Kaymakam Yönden, İskenderun Kaymakamı oldu. Şimdi Erzin bu konuda nerede bilmiyorum. Çok uzun seneler geçtiği halde ses çıkmıyorsa görev yapan orada yok ondandır.

İskenderun, Kaymakamlar için bence kutsal şehir. İskenderun’a gelen kaymakamların buradan bir üst düzey görev yerlerine gitmeleri için çok derin bir basamak. İskenderun’a geldiği günden beri onun bir boş geçen gününe dahi şahit olmadım. Şehrimin neresine bakarsam bakayım onun güzel gülen yüzüyle karşılaşıyorum. Gecenin bir saati veya gündüzün belli olmayan saatlerinde onu vatandaşların gönülleriyle bir olduğunu görüyorum. Çok geziyor ve gezdikçe devletin sıcak ilgi ve alakasını da etrafına saçıyor.

Kimsesizlerin sesi ve kulağı! Esnafın morali. İş adamlarının güven duyduğu idarecisi. Seçilmişlerle de her an olumlu diyaloglarda. Büyüğüne hürmetlı, küçüğüne saygılı! Dışındaki sevecenlik içine yansımış. Tam bir baba, tam bir ev reisi! Anadolu çocuğu!

Geçenlerde sanayi esnaflarımızla ilgili olumlu bir haber ertesinde kaymakamlık basın görevlisi Fatih kardeşim beni aradı. ‘Nuri ağabey kaymakamımız, habere konu olan sanayi esnafımızı ziyaret etmek istiyor’ dediğinde heyecanlandım ve bir anda çok sevindim. Devletin uyumadığını işte o an anladım.

Kaymakam Yönden, o esnaflarımıza teşekkür etmek istiyor ve o esnaflarla ilgili birlikte oturup, onlarla sohbet ederken sıkıntılarını dinlemek istiyordu. Verdiği saatte İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ile birlikte geldiler. Esnafın kırık dökük sandalyeleri onlar için en ala makam koltuklarından öndeydi. Esnaf ilk defa devletle karşılaşıyordu. Çok heyecanlıydılar. Allah var onlarla birlikte bende heyecanlıydım. Sanki bir boks maçına çıkıyor gibiydim.

İGC Başkanı Diyap Atar, İskenderun Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yener, İskenderun sanayi esnafının babacanı, Madeni İşler Odası Başkanı Ahmet Çardaklı, Güney Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Akpınar ile İskenderun Belediyesi temizlik görevlileri tarafından etrafları temizlenen çevre esnafı bir anda gelen üst düzey ekibi karşılama telaşındaydılar.

Kaymakam Yönden, etrafı gezdi ve tekne ustalarının özene bezene yaptıkları tekneleri inceledi ve ustaların yanlarına giderek, onların alın teri göz nuru eserleri ile ilgili sıcak sohbete başladı. Ustaların heyecanı dinmişti, yaptıkları eserlerle ilgili bilgiler sunmaya başladılar. Tekne ustaları Recep Turgay ve Şaban Turgay’ın ‘Bizler bu bölgede doğmuş ve bu bölgede ilkleri yapmaya başlayan tekne yapım ustalarıyız. Üç kardeşiz ve bir kardeşimiz Bodrum’da. Biz iki kardeş olarak, iş yerimiz olan bu daracık kendi yerimizde sanatımızı icra etmeye çalışıyoruz. Erzin’den Samandağ ilçesine kadar uzanan sahil şeridimizde ÇEKEK denilen tekne yapım yerimiz yok. Balıkçı esnafımız veya özel tekne sahipleri teknelerini ilimiz dışında bulunan yerlerde yaptırıyor ve bölgemizde var olan bizler ise bu konuda bir şeyler yapamıyoruz…’ sözlerini dikkatlice dinledi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de konuya istinaden ‘Hükümetimizin bizlere verdiği müjdeler var. İskenderun Balıkçı Barınağı ile ilgili ödenekler çıktı. En kısa sürede, İskenderun Balıkçı Barınağındaki yeni bir projenin yapımına başlanılacak. Belediye Başkanımız, ben ve Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel beyefendi bu konunun ve bu işin asıl takipçileridir. ÇEKEK denilen yer de bu proje kapsamında oluşacak…’ açıklamalarında bulundu.

Tüm tekne sahiplerine verilen bu rahatlatıcı açıklamalar, bölgemiz balıkçı esnafını ve özel tekne sahiplerini ziyadesiyle rahatlattı. İşte görev yapmanın asıl gayesi ve önemi bu!..

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here