İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın Basın Toplantısı…

0
152

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, göreve geldiği günden bu yana, ekip olarak yaptıklarını bir basın toplantısıyla biz medya mensuplarına aktardı. İki saati biraz aşan toplantıyı 30’a yakın gazeteci takip etti. Dünkü basın toplantısıyla ilgili izlenimlerimi önce kısa notlarla, sonrada daha uzun cümlelerle sizlere aktarmak istiyorum.

*Önce kısa notlar…

*Basın toplantısı saat 10’da planlanmasına rağmen 10-15 dk. gecikmeyle başladı.

*Belediye Brifing Salonu’ndaki toplantıya Başkan Fatih Tosyalı ile birlikte Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Keskin, Kemal Nadir Ünal, M.Ali Dokuzoğlu, Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, belediye birim müdürleri katıldılar.

*Belediye dışı görevleri dolayısıyla, bazı müdürlerin toplantıda olmadıkları gözlendi.

*Mazbata sonrası 8 Nisan 2019’da göreve başlayan Başkan Fatih Tosyalı, 101 gün sonra ilk kapsamlı basın toplantısıyla gazetecilerle buluşmuş oldu.

*Slayt destekli sunumu Başkan Fatih Tosyalı genelde ayakta yaptı ve konulara hâkimiyeti dikkat çekti.

*Belediye Başkanı Fatih Tosyalı göreve gelir gelmez üç kural uyguladığını ifade ederek birinci kuralın belediye çalışanlarının ‘maaşımızı alır mıyız?’ korkusundan kurtulmalarını sağlamak olduğunu, ikinci kuralın itibarı olan bir belediye yaratmak, üçüncü kuralın ise Envitec firmasına düzenli ödeme yapmak, bu sayede İskenderun’u sürekli temiz tutmak olduğunu ifade etti.

*Başkan Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye bütçesinin ortalama 110 milyon olduğunu. Bu bütçenin ayda 9 milyona tekâmül ettiğini bu 9 milyonun 5 milyonun her ay gider olarak harcandığını kalan para ile hizmetlerin yürütüldüğünü anlattı.

*Belediye Başkanı Fatih Tosyalı İskenderun ve havalisinde tam 116 adet parkın olduğunu, bazı projelerle kimi parkların daha çok kullanılır hale getirileceğini müjdeledi.

*İskenderun Belediyesi’nde parmak izi sistemi başlattıklarını anlatan Başkan Tosyalı, bu sayede çalışan personelin sisteme dâhil olduklarını ifade etti.

*Başkan Fatih Tosyalı genel anlamda “Geri vites yapmayacak işler yapmak istiyoruz” dedi.

*İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı 5 Temmuz Festivali ile 15 Temmuz etkinliklerinden de söz etti.

*Başkan Fatih Tosyalı İskenderun İskelesi’nin tapusunu alarak bunu belediye kayıtlarına geçirdiklerini ifade etti.

*Çankaya’da, televizyon yansıtıcılarının olduğu noktaya bir Seyir Terası düşündüklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı, konuyla ilgili resmi kurumlarla görüşme halinde olduklarını anlattı.

*İki saati aşan basın toplantısı boyunca bilgilendirme salonundaki herkese, ara-ara çay ve soğuk su dağıtıldı. Toplantının öğle saatlerinde son bulması üzerine, Başkan Tosyalı, gazetecileri belediye yemekhanesine öğle yemeğine davet etti. Yemeğe bazı gazeteciler katılırken, bazıları da haberlerini yetiştirmek üzere gazete ve ajans ofislerine döndüler.  

*Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı İyi Niyetli ve Kararlı Gördüm

Göreve geldikten sonra ilk kapsamlı basın toplantısı anlamında 101 gün sonra bizlerle olan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı, iyi niyetli, heyecanlı, kararlı, planlı ve hizmet yapma aşkıyla dolu olduğunu gözlemledim. Zor ve kısıtlı mali ve idari şartlara rağmen elinden gelen en iyisini yapma gayesi net olarak fark ediliyor. 101 gün içinde az da olsa belediye borçlarında azalma var. Emekli olan personelin ikramiyeleri ödeniyor. Belediye çalışanlarının geçmiş yıllara ait ikramiyeleri ödenmiş. İskenderun esnafının günü geçmiş alacağı kalmamış. Devlet Malzeme Ofisi’nden, (DMO) belediyeye 7 adet araç alınmış…

Son dört ayda 6 kez toplanan belediye meclisi 35 adet karar almış. Encümen 25 kez toplanmış ve 303 karar alınmış. Meclis ve encümende geçmişe göre daha hızlı bir işleyiş var. Belediye Başkan muavinleri her biri kendi alanında uzman genellikle iyi tanıdığımız bildik isimlerden oluşturuldu. Ünite müdürleri bağlı oldukları başkan yardımcıları ile uyumlu bir çalışma yakalamışlar görüntüsündeler.

Başkan Fatih Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan şehir içi trafik sorunun farkında. Trafik karmaşasının son bulması adına her fırsatta HBB yetkilileri ile görüşüyor. Pac’da yapılan cep ve cebin devamındaki parkın yakın gelecekte halka daha faydalı olacağına inanıyor.

*Başkan, Belediye Sosyal Markete Destek Bekliyor

Sosyal belediyecilik kapsamında hayatı boyunca sinemaya gitmemiş çocukların sinema etkinliklerinde sinema ile tanışmalarına Başkan Fatih Tosyalı biraz da şaşırarak şahitlik etmiş. İskenderun Belediye binası altındaki sosyal marketin vatandaşlarca desteklenmesini isteyen Başkan Tosyalı “Her birey ya da aile kullanmadığı, az kullandığı giysi ve ayakkabılarını sosyal Marketimize getirirlerse, bu giysi ve ayakkabılar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Tüm vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın bu çerçeve desteklerini bekliyoruz” dedi.

*Basın Birimi, “Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü” Oluyor…

Vatandaşlara, İskenderun halkına 20 bin adet Market ve Pazar çantası dağıttıklarını anlatan Başkan Tosyalı 13 dalda hizmet veren Yaz Okullarından 5 Temmuz İskenderun Spor Futbol Kulübünden, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden, Şehit Aileleri ziyaretlerinden, iftar yemeklerinden cami ve diğer ibadethanelerin temizliğinden de bahsetti.

Başkan Fatih Tosyalı sunumu sonrası biz gazetecilerin de sorularını teker-teker cevapladı, cevaplamaya çalıştı. İskenderun Belediyesi bünyesinde Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Belediye Basın Birimi’nin bundan sonrası için İskenderun Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak hizmet vermesi için belediye meclisinden karar aldıklarını açıkladı.

*Başkan Fatih Tosyalı, Kendi Kişisel Otomobilini Kullanıyor

Bu arada biz gazetecilerin sorularıyla aşağıdakileri de öğrendik. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı göreve geldiği günden bu yana, maaş olarak hesabına yatan parayı son kuruşuna kadar hayır işlerine harcıyor. Değişik yardım taleplerine imkân dâhilinde, maaşını parçalara bölerek dağıtıyor. Sanayici olarak kullandığı kişisel otomobilini, belediye hizmetinde kullanıyor yine fabrikadan gelen sekreteriyle hizmet yürüterek, belediyeyi makam aracı, sekreter ve belki de sürücü masrafından kurtarıyor. Özetle ‘Devletin malı deniz…’ zihniyetinden uzak farklı bir anlayış var karşımızda. İskenderun Belediyesi, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve ekibiyle giderek daha iyi hizmet veren bir kurum haline gelecek gibi görünüyor.

*Fatih Tosyalı’nın Ortak Akılı Benimsemesi Bir Avantaj

Fatih Tosyalının ortak akıla önem vermesi, uzlaşmacı tavrı, devletin diğer birim ve makamlarıyla uyum içinde çalışması, İskenderun’a önümüzdeki gün, ay ve yıllarda önemli avantajlar sağlar diye düşünüyorum. Mevcut belediye üst düzey yönetim ekibine çomak ve nifak sokan olmadıkça, bu uyumlu ve ahenkli çalışma daha da iyi hale gelir kanaatindeyim. Başkan Tosyalı planlı, programlı ve sistemli giden çalışmalarına devam etmeli, bu arada basının işaret ettiği hizmet noksanlarına, hizmet beklentilerine duyarlı olup, en başından beri sürdüğü basınla uyum içinde çalışma isteğini sürdürmelidir.

Sevgili başkanım, Sayın Fatih Tosyalı. Size ve ekibinize 101 günlük mesainiz için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışma günlerinde de sizlere başarılar diliyoruz. Vatandaşın dört gözle beklediği sosyal medya sorun ihbar hattıyla, belediyeniz daha sıkı ve daha seri hizmet üretecektir diye düşünüyoruz. Lütfen sistemin testi bir an önce bitirilsin ve hizmet talep hattı da bir an önce işler hale getirilsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here