İSÇEİD Üyelerinden Halk Müziği Konseri

0
80

Er; “Yaşamımızın Son Baharını, Altın Çağımız Olarak Yaşamak İstiyoruz”

İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD) üyeleri, dernek lokalinde müzik dinletisiyle streslerini attılar.

Dernek üyesi yedi kişinin saz çalıp halk müziği eserlerini seslendirerek verdikleri konser oldukça beğenilirken, İSÇEİD Başkanı Nurullah Er, dernek çatısı altında sosyal etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.

Emeklilik sürecini daha keyifli ve huzur geçirebilmek adına bir takım aktiviteler gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapan Er; “Zorlukları yaşayarak elde ettiğimiz, iple çekerek getirdiğimiz emeklilik günümüzde maaşımıza gelecek zamları hesaplamakla, kredi kartı borcu ödemekle, hastane koridorlarında dolaşmakla geçmektedir. Neleri sevip sevmediğimizi, hayallerimizi, umutlarımızı bir türlü göremiyoruz. Emeklilik hep böyle yaşanır biliyoruz. Başka türlü bir emekli yaşamı var mı, yok mu araştırmıyor, sorgulamıyor, düşünmüyoruz bile. Paranın ayakları üzerinde duran dünyada, para elbette önemli bir faktördür, yaşamın olmazsa olmazıdır. Ne var ki sağlıklı ve kaliteli yaşamda her şey para olmamalıdır. Emeklilikte yaşama tutunmanın, morali yüksek olmanın, mutlu ve huzurlu yaşamanın en önemli yolu sosyal ağları canlı tutmadan geçer.

İşte derneğimizin asıl amacı üyelerimizi bu çatı altında, aktif bir şekilde, neyi seviyorsak, neyi yapmak istiyorsak, hayata tutunmayı görev aşkıyla değil de, içlerinden gelen hevesle yapmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.

Klasik emekliler gibi yaşamak yerine ‘emeklilik’ sürecini ‘altın çağ’ olarak yaşamak istediklerini kaydeden Er; “Müzik ruhun gıdasıdır demişler. Bir müzik aleti çalan, müzik dinleyen kişilerin fiziksel ve duygusal olarak, müzikle ilgilenmeyenlerden daha sağlıklı olduğu görülmüştür.

İşte tamda burada, bu duygu ve düşünce içerisinde olan emekli arkadaşlarımız kendi istekleri, hevesleri, uğraşları sonucunda, kültürümüzün olmazsa olmazlarından halk müziğimizin sazını çalarak, türkülerini okuyarak, lokalimiz çatısı altında bizlere hoşça vakit geçirtiyorlar. Bu müzik dinletileri ile bir nebzede olsa emekli arkadaşlarımız streslerini atarak, kaygılarını unutarak, morallerini yüksek tutup, yalnızlıktan kurtulup sosyalleşmemize katkı sunuyorlar.

Bu, biz emeklilerin sosyal zenginliğidir, burada para pul geçerli değildir. Biz İsdemir emeklileri olarak; tipik ve klasik emekliler gibi yaşamak istemiyoruz. Araştıran, soruşturan, koşuşturan, hakkını, hukukunu bilen, sosyal ve kültürel etkinliklerini derneğimizin çatısı altında birlik ve bütünlük içinde faaliyetleri ile ortaya koyarak, yaşamımızın son baharını, altın çağımız olarak yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dernek lokalinde gerçekleştirilen konser dernek üyeleri tarafından da büyük bir beğeni ile izlendi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here