İngilizce Öğretmenlerine Yönelik Eğitim Konferansına Yoğun İlgi

0
160

Tek Kampus Okulları tarafından bölgemizdeki İngilizce öğretmenlerine yönelik tam gün süren, hizmet içi eğitim konferansı düzenlendi. İngiltere’den gelen Cambridge öğretmenlerinin sunumlarıyla gerçekleştirilen ve gün sonunda katılımcılara sertifikaların da verildiği toplantı, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep başta olmak üzere şehir dışından da katılımların olmasıyla oldukça yoğun bir şekilde gerçekleştirildi.

Yapılan konferans ile ilgili açıklamalarda bulunan Tek Kampus Okulları Müdürü Eren Dağtekin, Dünya insanı olmanın önemli kriterlerinden birinin yabancı dil bilinci olduğuna vurgu yaparak; “Hepinizin bildiği üzere iyi bir öğretmenle karşılaşmak, iyi öğretmenlerle kendini yaşama hazırlamak, tartışmasız,  insanın yaşamı boyunca karşısına çıkabilecek en büyük şanstır. Peki iyi öğretmenden kasıt nedir, derseniz, sanırım hepimiz şu düşüncede buluşuruz; “Özverili öğretmen!” Özverili, bir başka deyişle fedakâr olmak, tabi ki iyi bir öğretmenin en önemli özelliğidir; ancak bu önemli özelliğin anlam kazanması, öğretmenin meslekî donanımına ve bu donanımını çağdaş dünyayı izleyerek güncellemesine bağlıdır. Böyle bir amaçla bir araya gelinen toplantımız, tam olarak hedeflendiği biçimde tamamlanmıştır.

Dünya insanı olmanın önemli kriterlerinden biri, başta İngilizce olmak üzere, en az bir yabancı dil bilmek, bildiğimiz yabancı dili,  en üst düzeylere taşıyıp ona akademik boyutlar kazandırmaktır. Bu gerçekten hareketle, İngilizce öğretmenleri, son derece önemli bir meslekî misyon üstlenmiş bulunmaktadırlar. Öğretmenlerin bu misyonu tam anlamıyla yerine getirebilmeleri için, gayet doğaldır ki, bireysel çabaların yanı sıra kurumsal desteklere de ihtiyaçları vardır.

İnsan eğitimine verilen her türlü desteği,  içtenlikle takdir eden bir anlayışla, tüm ilgililerin de bu sürece katkı sunmak düşüncesiyle söz konusu toplantıya katıldıklarını değerlendirerek kurumum adına, tüm katılımcılara ayrı-ayrı teşekkür ediyorum. Bu yoğun tempo içinde, kıymetli zamanlarını ayırarak hafta sonu tatillerinden fedakârlıkta bulunmanın karşılığını, fazlasıyla almış olmalarını umuyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here