HBB İtfaiyesi, Aldığı Eğitimler İle Bilinçleniyor

0
87

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 2. bölgede görev yapan itfaiye birimlerine eğitim verildi.

İtfaiye yönetmeliği gereği Hatay genelinde görev yapan itfaiye erlerinin eğitimine önem veren Hatay Büyükşehir Belediyesi, personellerin daha güvenli ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimler sayesinde personellerin bilinçlenmesini sağlıyor.

HBB-HATSU İskenderun hizmet binası toplantı salonunda verilen eğitime, İskenderun, Belen, Arsuz ilçelerinde görev yapan yaklaşık 70 personel katıldı. 4 gün sürecek eğitimler çerçevesinde, yüksekten kurtarma, iple inme, itfaiye alet ve cihazlarının kullanımı ve trafik kazalarında kurtarma konuları ele alınacak.

Personellere verilen eğitim öncesinde konuşma yapan HBB 2. Bölge Koordinatörü ve İtfaiye Şube Müdürü Ahmet Serhat Beydilli; “İtfaiye birimlerimizde çalışan personellerimize belli dönemlerde meslek eğitimi veriyoruz. Bu kapsamda 3 ilçede görevli itfaiye erlerimiz ile bir araya gelerek koordinasyonu ve motivasyonu sağlamaktayız. Eğitimlerimizin ilk bölümünde kurtarma ve söndürme çalışmalarımızda kullandığımız alet ve cihazlarımızın kullanımı hakkında bilgilendirilme yapılıyor. Ardından yüksek ve alçaktan kurtarma, trafik kazalarında acil ilk yardım gibi eğitimler vermeye devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here