İl Olmak Hakkımızdır!

0
140

Başlamak Bitirmenin Yarısıdır! Başkan Tosyalı’nın Önderliğinde Tüm İskenderunluların İsteği, Azmi ve İnancı ile Hak Ettiğimizi Almak Daha Kolay Olacaktır.

Yıllardır konuşulur ve tartışılır ‘İskenderun İl Olma’ konusu! Mevcut olarak 81 vilayete sahip olan güzel ülkemizde birçok ilçenin daha il olacağı iddiaları dönem-dönem gündeme bomba gibi düşer, konuyla ilgili tartışmalar alevlenir. Bizler de İskenderunlu olarak yine ‘Umut’ ile sonuç bekler ve sonunda yine ‘Hüsrana’ uğrarız.

Bazı illerden daha büyük olan “İskenderun” gibi birçok ilçenin, il statüsüne geçirileceği iddiaları hiçbir zaman bitmez ve bitmeyecek de… Ancak biz İskenderunlular olarak alamadığımız bu hakkı herkesten daha çok istiyor ve bekliyoruz. Artık İl olmak istiyoruz!

İskenderun; ekonomisi, nüfusu, limanı, sanayisi, turizm potansiyeli gibi pek çok kriteri bünyesinde barındıran çok canlı bir o kadar da stratejik önemi bulunan müstesna bir kent.

Türkiye’nin birçok ilinden büyük, önemli bir ekonomiye sahip çok güzel bir sahil şehri olan İskenderun’un il olamaması tamamen siyasi bir konudur. İşte bu noktada İskenderunlu siyasilerimize çok iş düşmektedir. Tosyalı Ailesinin fertlerinden Fatih Tosyalı’nın İskenderun Belediye Başkanlığını kazanması da bu bağlamda kentimiz için büyük bir fırsattır. Başkan Tosyalı’nın önderliğinde tüm İskenderunluların isteği, azmi ve inancı ile hak ettiğimizi almak daha da kolay olacaktır. Başlamak bitirmenin yarısıdır! (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here