Allah’ı Neden Göremiyoruz?

0
120

Ramazan Özel Sayısı

Değerli okurlarım, bir dua ile makaleme başlamak istiyorum. “Allah’ım! Kıyamet gününde cennet, korku gününde güven istiyorum. Allah’ım! Verdiğin ve vermediğin şeylerin şerrinden sana sığınıyorum.”

Bazı okurlarımın bu soruyu bana ileterek dillendirilmesi, Allah hakkında gerektiği gibi düşünülmediğinin en açık göstergelerinden biridir. Zira mükemmel varlığın, zaten görülmemesi gerekir. Tarih boyunca bir sürü dinin tanrıları gözle görünür, belli yerleri işgal eden, belli renk ve ebatlara sahip varlıklardır. Ancak, bunların hepsi kusurlulardır. Belli ebatlara sahip, renkli bir varlık, başka bir varlığa benzetilebilir ya da örneğin neden daha büyük olmadığı şeklinde sorgulamalar yapılabilir. En mükemmel varlık benzersiz olmalıdır.

Allah ışık, mekân, göz, fizik yasaları gibi her şeyin yaratıcısıdır. Bunlar yokken Allah vardı. Hal böyleyken “Allah varsa neden göremiyoruz” sorununda ısrar etmek anlamsızdır.

Peki, Allah’ın gözükmemesi O’nun yokluğunun delili midir? Tabi ki değildir. Aklımız ve zihnimiz var ama bunları göremiyoruz. Atomları, mikropları, havayı ya da radyasyonu da göremiyoruz. Onları görmememiz var olmadıklarını göstermez.

İnsanın sınırlı görme duyusunu cisimlerin varlığı veya yokluğu konusunda ölçüt olarak almak büyük bir hata olacaktır. Düşünün, daha yayılan ışığın tamamını göremiyoruz, bazı sinyalleri fark ediyoruz. Allah’ı göremesek bile var olduğunun işaretlerini her yerde görebiliriz. Ayrıca yüce kitabımız Kur’an üzerinde yapılacak tarafsız bir inceleme Allah’ın var olduğu yönünde yüzlerce kanıt sunacaktır.

Ünlü felsefeci ve fizikçi Pascal’ın dediği gibi; “Allah’ın varlığı kalbi açık insanların kolayca görebileceği kadar apaçıktır.” Diğer önemli bir nokta da bu dünya hayatının bir sınav olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğidir.

Allah kendini gösterseydi, dünya sınavı da anlamını yitirecekti. Allah özgür irade sahibi kullarının inanmak ya da inkâr etmek noktasındaki seçimlerini de bu seçimlerin sonuçlarına katlanmalarını da kendilerine bırakmıştır. Gözler O’na erişemez. O, gözlere erişir. O, şefkatlidir, merhametlidir, haberdardır. O, sevdiği kullarını listesine alır, kıyamet günü ihya eder.

Tuttuğunuz oruçlar makbul ve Allah’ın selamı üzerinize olsun…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Allah’a İnanç, Her Şeyi Halleder

Değerli okurlarım, kişisel görüşmelerimizin dışında, sizlerden aldığım telefonlardan anlıyorum ki, Ramazan özel sayılarını çok beğeniyorsunuz. Bu da bana güç veriyor ve de en büyük ödül oluyor.

Burada iki şeyi itiraf etmeliyim. Uzun yıllar önce bir muhterem (şimdi cennette olduğunu düşünüyorum) beni kiliseye götürseydi, şimdi ne olurdu bilemiyorum. Buna direkten döndü denilebilir.

İkincisi, dinimle fazlaca iç içe olduğum söylenemez. Her Müslüman’ın yapmaya çalıştığı belli vecibelerin dışında fazla bir şey yaptığımı da söyleyemem. Ancak, dini istismar edenlerden bir adım önde olduğumu kesinlikle söyleyebilirim. Cenab-ı Allah da bu kulunu öyle görüyordur eminim.

Yüce Yaradan’ın nezdinde iyi bir insan olmaya özen gösteriyorum. Yanlışlardan uzak durmaya, eksik eteği kandırmamaya elimden geldiğince dikkat ediyorum. Fakat sağlıklı bir insan ve iyi bir erkek olduğum unutulmasın. Bizim kuşak daima iyidir ve öyle devam edecektir.

Allah’a yürekten inanmak ve ahlak düşünemeyeceğimiz her şeyi bile kökünden halleder. Akademik kariyerin temeli de ahlaktır. Dünya, ahlaksızlıkla yıkılmaz ve harap olmaz. Dünyayı alimlerin dalkavukluğu harap eder.

Efendim, bu mübarek günlerde ahlakla ilgili bazı şeyler söylememiz gerektiğine inanıyorum. Zira ahlakın olmadığı yerde, hiçbir güzellikten söz edilemez. Ahlak çok önemli bir olgudur, ahlak dindir, ahlak imandır. Dikkat ederseniz, dinin istismar edildiği yerlerde de Ahlak yoktur.

Günümüzde ahlak o kadar yozlaştı ki, o kadar dejenere oldu ki, herkes çıkar peşinde ve iki yüzlü, yani riyakar… Allah’a inanç da temiz ahlakla olur. Herkesi kandırmamız mümkün olabilir ama O’nu kandırabilmemiz kesinlikle olanaksızdır.

Bir toplumda ahlak zayıfsa, inanın din oldukça zayıf olduğu gibi, fuhuş, rant, dolandırıcılık boyut kazanmıştır. Din de zorluk yoktur, ondan korkmamak gerekir. Din, sonsuz merhametli, şefkatli, bağışlayıcı ve her şeyin sahibi Allah’a kulluk etmemizi, yalnız ondan medet ummamızı ve sadece O’na yönelmemizi, O varken hiçbir şeyin olmadığını, hiçbir şey yokken yine O’nun olacağını bildirir.

Dinler vahi yoluyla peygamberlere verilip, görevlendirildiklerinde bu muhteremler çok zor ünler geçirmişlerdir. Hz. İsa’da kendisine görev tevdi olunduğunda, çok zor günler geçirmiştir. Allah’ın izniyle körleri ve topalları mesh etmek suretiyle iyileştirmesine rağmen, ümmeti bir türlü imana gelmemiştir. Daha sonra Cenab-ı Allah Hz. İsa’yı yukarıya almıştır.

Dinler özellikle mantık ağrılıklıdır. İslam dinini zor gibi göstermek, insanlara o şekilde empoze etmek, dinden soğutmak, rant peşinde koşanların işidir. Yarım hoca insanı dininden eder diyoruz ya, ülkemizde de yarım hocadan geçilmiyor. O yarım hocalara bakarsanız, “Her şey günahtır” diyorlar. Neden yapılan her şey günah olsun ki? Toplumun mantığına ters düşmeyen hiçbir şey günah değildir.

Yalan söyleyip, haram yemezsen, gıybette bulunmazsan, kibirli değilsen, eksik eteği yoldan çıkarmıyorsan, Rant peşinde koşmayıp, topluma yararlı bir insansan, Allah indinde sizden iyi kul olmaz. Yüce Yaradan öyle hayırlı günler yaratmış ki, o günlerden nasibini alanlar sorgusuz sualsiz cennete gider. Bu günlerin faziletlerini ve isimlerini daha sonra sizlere sunacağım. Bu mübarek ayın hakkını verin. Tuttuğunuz oruçları Cenab-ı Allah kabul etsin…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Selam Vermek

Dünyaya ne için gelmişsek gelmiş olalım. İster yaşamak, ister mutlu olmak, isterse imtihan için. N’olursa olsun bir kere gelmiş bulunduk. Onun için, dostlar arasında selamı sabahı keserek bu süreci zorlaştırmayalım. Çözüm var, biter mi hiç…

Tanıdıklarımızla, arkadaşlarımızla karşılaştığımızda, selam vermeyi ihmal etmeyelim. Selam çok anlamlı bir yaklaşımdır. Onunla dost olduğumuzu, bir sorun bulunmadığını falan beyan ediyorsunuz. Selam beklemek hiç gerekmez. Selam veren kayıp da değildir. Dostluğun devamı ve pekişmesi için selamlaşmak şarttır.

Bazıları hacıyım, hocayım diye selam vermez, selam beklerler. Zararı yok siz onlara da selam verin. Selam bedavadır, satın alınmaz. Selam vermek, nohuttan ve kömürden daha faydalı ve kalıcıdır. Benden söylemesi…

Günün Sözü
Allah Her Şeye Kadir, Günahları Affedendir

Öcal’dan İnciler
Allah’ın İbadetimize İhtiyacı Yoktur!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here