İkem’in Genç Kızları Türkiye 3’cüsü Oldu!

0
237

Özel İkem Koleji’nin Genç Kız Basketbolcuları, Okul Sporları Basketbol Genç Kızlar (B) Kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak İlimize büyük gurur yaşattı. İkem’liller, bu bölgede daha önce ulaşılmamış bir başarıyı yakalayarak, İkem Koleji’nin ‘ilkleri yaşatan kurum’ olma unvanını da korudular.

Kayseri’de düzenlenen Basketbol Genç Kızlar (B) Kategorisi Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Hatay temsilcisi Özel İkem Koleji üçüncülükle kente döndü. İkem Koleji, akademik başarının yanı sıra spor alanında ve özellikle basketbolda büyük bir atılım göstererek, Türkiye’nin zirvesine yerleşti.

Kayseri Talas Kapalı Spor Salonunda oynan Türkiye Şampiyonasında temsilcimiz, üçüncülük için rakibi Van temsilcisiyle karşı karşıya geldi. Sahadan galibiyetle ayrılan Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Duman’ın öğrencileri, bir ilki yaşayarak Türkiye üçüncülüğüne uzandı. Türkiye Şampiyonası maçlarında, takımı okul kurucularından Levent Hakkı Yılmaz da yalnız bırakmadı.

İkem Koleji Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Antrenör Hamit Duman, yıl boyunca sıkı çalışmanın sonucu Genç Kızlar Basketbol şampiyonasında Türkiye üçüncülüğünü Hatay’a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söylerken; “Çok çalıştık, çok emek ettik ve bu başarıyı hak ettik. Bir ilke imza attık ve bundan sonra kendi rekorumuzu kırmak için uğraşacağız. Hedef bundan sonra sürekli Türkiye Şampiyonasında yer almak olacaktır. Bu başarımızda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Okul Kurucularından Levent Hakkı Yılmaz da eğitimdeki başarılarını sosyal ve sportif faaliyetlerde de göstermekten mutlu olduklarını dile getirerek; “Türkiye Şampiyonasında Hatay’ı öncelikle temsil etmek çok önemli. Turnuva boyunca takımımız, teknik heyet büyük mücadeleler verdiler. Aldığımız Türkiye üçüncülüğü sonucu hem bizim, hem de Hatay için gurur verici bir olay. Takımdaki sporcularla teknik ekibi ve velilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here