Çalışkan; “Ülkemizin Acilen Normalleşmeye İhtiyacı Var”

0
95

Saadet Partisi İl Teşkilatı İftarda Basın Mensuplarıyla Buluştu

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı geleneksel “Basınla iftar” programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği iftar programına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Radyo Ve Televizyoncular Derneği Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Saadet Partisi Hatay il Müfettişi Hamza Çalışkan ve il başkan yardımcılarıyla ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Antikya Restoranda düzenlenen iftar programında söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İslam’ın sosyal yönünün aktif olduğu bir zaman diliminde mübarek Ramazan ayının ülkemizde ve İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntıların gitmesine vesile olmasını dileyerek şunları söyledi; “Ülkemiz ve bölgemiz büyük felaketlerin eşiğinde. En son acı bir helikopter faciası yaşadık. Üst üste terör devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ortaya çıkan bir OHAL süreci devam ediyor. Gönlümüz arzu ederdi ki bu ramazan ayı vesilesiyle ülkemizdeki huzursuzluklar bir an önce son bulsun, ülke bir an önce normale dönsün. İçinde bulunduğumuz süreç bir an önce sonlandırılıp 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalarda yargılama süreci bir an önce tamamlanmalı suçlu olanlar cezalandırılıp suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılmalıdır.”

FETÖ davalarının bugünkü şekliyle bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını belirten Çalışkan, bunun da son derece sakıncalı olduğunu, bu süreçte şahısların da kurumların yıpratılmaması gerektiğini ifade etti.

Ülkemizin pek çok problemlerinden biri de 16 Nisan referandumu ile birlikte ülkemiz ciddi olarak bir kamplaşmanın eşiğine geldi diyen Çalışkan; “Temenni ederiz ki bu kamplaşma son bulur. Aksi takdirde Allah muhafaza gelecekten iyimser düşünmemiz mümkün olmaz. Ülkemizin dış dünya ile irtibatında son günlerde peş peşe yaşanan olaylar da bunun bir göstergesi. YPG denen terör güruhu sınır kapılarımıza dayanmış durumda. Türkiye artık dış politikasını gözden geçirmeli. Müttefik dediğimiz Amerika’nın YPG’ye bu kadar destek verdiği bir dönemde ilişkileri tekrar gözden geçirmek gerekir. Suriye’de de halen bütün bu tavizlere rağmen bir türlü neticelenmeyen bir barış söz konusu. Bu konudaki mağduriyetlerde had safhada devam ediyor. Umarız Ramazan vesilesiyle ülkemiz ve Suriye bu Ramazan vesilesiyle tekrar huzura kavuşur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here